DAN VATROGASACA U Dugo Selo Lukačko, Voćin, Veliki Rastovac i Čačince stižu vatrogasna vozila nabavljena sredstvima Ministarstva poljoprivrede

U utorak, 4. svibnja obilježava se Dan vatrogasaca, dan na koji vatrogasci slave svog zaštitnika, svetog Florijana. S obzirom na stanje s COVID-19, manifestacija, proslava i velikih okupljanja neće biti, ali će vatrogasci Virovitičko-podravske županije na simboličan način obilježiti ovaj dan.

Tako u utorak vatrogasci iz DVD-a: Dugo Selo Lukačko, Voćin, Veliki Rastovac i Čačinci – zapovjednici i predsjednici na čelu s predsjednikom Željkom Palkovićem odlaze u Zagreb na svečanu primopredaju novih vatrogasnih vozila. Vozila su kupljena financijskim sredstvima iz Ministarstva poljoprivrede te odlukom Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije pripali su navedenim postrojbama. Osim spomenutih, dolazi i novo terensko zapovjedno vozilo za županijsku zapovjednicu.

U 10:00 sati započet će povorka vatrogasnih vozila. Vozila će krenuti iz Kladara, ispred vatrogasnog doma te se voziti u koloni, uz policijsku pratnju, glavnom magistralom, do Orahovice. Smotra vozila će proći kroz centar grada Virovitice, Slatine i Orahovice.

(vz-vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content