DVD Otrovanec pred sobom ima važnu zadaću: Grade garažu za vatrogasno vozilo koje će dobiti iz Tirola

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Otrovanca djeluje od 1930. godine, a i unatoč situaciji vezanoj uz COVID, i prošlu godinu su bili aktivni na svim područjima. Tako su početkom ove godine održali redovnu izbornu skupštinu gdje su izabrana nova tijela Društva. Za predsjednika DVD-a izabran je Mihael Ingola, a za zapovjednika David Tržić, dok su zamjenik predsjednika Ivan Ladušić Hanzir te zamjenik zapovjednika Ivan Benčak. Usvojena su izvješća o radu DVD-a u 2020. i donesen plan rada te financijski plan za 2021. godinu.

– Prošla godina bila je ne svakidašnja i jako teška zbog situacije koja nas je sve zatekla. Nije bilo standardnih aktivnosti kao što su vježbe i rad s mladima što je najbolnija točka društva jer već nekoliko godinama mladi su  nam najveći ponos sa svojim radom i natjecanjima – kaže David Tržić, novi zapovjednik DVD-a Otrovanec.

Društvo je prošle godine trebalo obilježiti 90. godina osnutka i humanog rada, ali su ipak obilježili na pravi vatrogasni način kada su početkom prošle godine zatvorene županije te su se preko MUP-a i Civilne zaštite angažirali za dežuranje na punktovima kao i obilascima po mjestima.

– Članovi su se odmah aktivirali i stavili na raspolaganje te su odradili oko 400 sati dežurstva – kaže nam David te dodaje kako su uspjeli tijekom godine odraditi i nekoliko vježbi za operativne članove.

IMG 2255

Kako je i ova godina počela pod mjerama tako je i udrugama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima ograničen rad, no ipak će realizirati važne projekte – izgradnju garaže za vozilo koje će dobiti iz Tirola, kao i vatrogasno spremište, a uredit će okoliš i prostorije doma.

– Plan rada za 2021. godinu biti će usmjeren na radove oko vatrogasnog spremišta, garaže i doma, te na operativne članove koji će se dalje osposobljavati i vježbama pripremati za operativne zadaće te u razdoblju od zadnja dva mjeseca dogovori oko izgradnje garaže kako i potrebna dokumentacija su završeni tako da je sve spremno za početak izvođenja radova – ističe D. Tržić.

Uz pomoć Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, zapovjednice Mateje Fras-Venus i predsjednika Željka Pavlovića, ušli su u projekt Austrijske pokrajine Tirol te će im biti donirano vozilo potrebno za DVD.

– Kroz taj projekt već smo dobili opremu koja nam je bila nužna za rad. Vrhunac suradnje je donacija vozila za naš DVD koje ćemo dobiti potpuno besplatno, a uskoro ćemo ići po njega – kaže David te dodaje kako su se prijavili i na natječaj županije te su im odobrena sredstva za kupnju potrebne opreme.

IMG f8fc4cd42444158fce12d0f272cf2aff V

Velika želja im je nova garaža za vatrogasno vozilo koja će ove godine biti ostvarena. Uz pomoć općine Pitomača i sumještana Darijo Sesvečan koji je donirao staru ciglu za radove na vatrogasnom spremištu te Damir Lovrenčec, vlasnik „Lovrenčec gradnje“, koji već u nekoliko navrata pomaže Društvu kroz donacije i radove.

– Zahvaljujemo se našim sumještanima na donaciji potrebnog materijala, a posebno se zahvaljujemo na suradnji općine Pitomača i načelniku Željku Grgačiću na doniranim sredstvima za našu garažu te zahvala što nas prate kroz sve naše radove te nas podržavaju u svim našim planovima i aktivnostima – ističe zapovjednik David.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”629608″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content