FOTO Kad ne ide u prvenstvu, ide u kupu: Holec i Jugović matirali Nikšića, Borova izbacila slatinskog četvrtoligaša

Nogometaši županijskog prvoligaša Borove priredili su najveće iznenađenje u 4. kolu Županijskog kupa. Rezultati u posljednim ligaškim utakmicama nisu ih previše “mazili”, a “gorak okus” isprali su u jučer (srijeda) odigranoj utakmici protiv slatinskog četvrtoligaša i tako ostvarili svoj najbolji rezultat ove sezone.

Domaća momčad, na čijoj klupi jučer nije bio strateg Mile Grdić, istrčala je u sastavu: Vuzem, Bešen, Hodak, Jugović, Karačić, Obžetić, Dorić, Kozlinger, Gegić, Holec i Vračarić.

S druge strane, gostujući trener Damir Pemper na travnjak je od prve minute poslao Nikšića, Dijanešića, Pecolaja, Matotu, Vurdelju, Bubaša, Prugovečkog, Kupresa, Vukomanovića, Jozića i Šuntića.

Gosti, koji također ne blistaju u posljednim ligaškim utakmicama 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, “na papiru” su u ovom susretu bili izraziti favoriti, ali to se na terenu nije previše osjetilo. U ravnopravnoj utakmici domaćin dolazi do početne prednosti. Za veliko slavlje na klupi Borove pobrinuo se u 26. minuti Tomislav Holec. Gosti su stvorili u nastavku nekoliko lijepih prigoda, kao i na samom startu susreta, ali bez koncentracije u samoj završnici.

U sjajnoj prilici na samom startu drugog dijela našao se domaći igrač Marko Doležal, koji je u 49. minuti zamijenio do tad jedinog strijelca Holeca, ali njegov udarac završio je pokraj vratnice Nikšićevog gola. Najviše kontakata s loptom u gostujućim redovima imali su sredinom nastavka Kupres i Pecolaj, ali njihove lopte, kojima su tražili brzonogog Dijanešića i Bubaša, nisu bile dovoljno “dobre” da bi se u konačnici matirao domaći čuvar mreže Josip Vuzem, koji je bio “100 posto” u ovom susretu, istrčavao na vrijeme i bodrio svoju momčad.

Igrala se 64. minuta kada je domaćin iz jedne sjajne kontre gostujuću momčad bacio u očaj. Sve je krenulo od Kozlingera, koji na sredini terena pronalazi Dominika Hodaka, prošle sezone upravo igrača Slatine, a ovaj podvaljuje sjajnu loptu u prostor za Ivana Jugovića koji je bez većih problema matirao Nikšića i Borova sada ima “velikih” 2:0. Ni tu se domaća momčad nije povukla. Na krilima drugog pogotka složili su još dvije-tri kontre, koje u završnici nisu uspjeli okruniti novim pogotkom. Lijepo su kombinirali Gegić i Obžetić, a najbliži je pogotku bio upravo Hodak koji je istrčalog Nikšića pokušao svladati “lobom”, ali nije bio dovoljno precizan.

I onda ona “stara”, “kad ne zabiješ, primiš”. Kreator gostujuće akcije za smanjenje prednosti bio je Rene Prugovečki. Podvalio je dubinsku loptu za Pecolaja, ovaj vraća povratnu, a precizan je Bubaš i Pemperova momčad kreće po izjednačenje. Nekoliko prilika do kraja otišlo je u nepovrat i rezultat se više nije mijenjao. Glavni sudac Ante Vicić označio je kraj susreta, ruke u zraku domaćih igrača, fešta je mogla započeti. Borova se plasirala u četvrtfinale Županijskog nogometnog kupa.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”629828″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content