FOTO Plazma Sportske igre mladih: Najbolji se plasirali na državnu završnicu u Split, ostali se vratili kući s lijepim uspomenama

Plazma sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, ušle su u svoju 25. godinu. U sklopu Igara održavaju se Telemach dani sporta u kojima se učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola natječu u graničaru i atletskoj utrci na 60 metara.

MG 1943Prošle godine ista manifestacija održana je na gradskoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića pod nazivom Turneja radosti. Ovogodišnje natjecanje održano je na nogometnom terenu Sportskog centra TVIN. U dvije kategorije učenika prvih i drugih, odnosno trećih i četvrtih razreda, natjecali su se učenici iz šest osnovnih škola: Ivana Brlić – Mažuranić iz Virovitice, “Vladimir Nazor” iz Virovitice, Katolička osnovna škola Virovitica, August Cesarec iz Špišić Bukovice, Ivan Goran Kovačić iz Gornjeg Bazja i Osnovna škola Gradina. Odziv učenika bio bi i veći, da su to omogućile epidemiološke mjere.

Uz predstavnike organizatora Tomislava Gudića i Tihane Butorac, otvaranju Telemach dana sporta u Virovitici i paljenju plamena nazočili su virovitičko–podravski župan Igor Andrović i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, sa suradnicima.

MG 2023

Vruće vrijeme nije bilo prepreka da mladi sportaši pruže sve od sebe, kako bi bili što uspješniji. Nakon gotovo petosatnog natjecanja proglašeni su najbolji. Medalje najboljima podijelili su Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju u Virovitičko–podravskoj županiji, Damir Marenić, zamjenik virovitičkog gradonačelnika, Saša Topić, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije i Tihomir Majstorović, tajnik Sportske zajednica grada Virovitice.

Pobjednici natjecanja u pojedinim kategorijama, uz zlatne medalje, ostvarili su pravo na odlazak na državnu završnicu, koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Mališani su bili oduševljeni natjecanjem.

-Puno i previše sam zadovoljan postignutim uspjehom i veseli me put u Split – rekao nam je osmogodišnji Nataniel, jedan od pobjednika u graničaru, koji inače u slobodno vrijeme trenira nogomet.

-Redovito treniram rukomet i to mi je pomoglo da dođem do prvog mjesta i putovanja u Split – presretan je bio Dominik, učenik trećeg razreda.

-Cijela ekipa presretna je zbog današnjeg rezultata – pripomenuo nam je desetogodišnji Ivano.

-Jako malo mi je nedostajalo da budem drugi – zadovoljan osvojenom broncom bio je osmogodišnji Jan, koji inače trenira nogomet.

IMG 7898 Custom

Osmjesi i zadovoljstvo postignutim još su jedan dokaz da su Plazma sportske igre mladih pun pogodak.

-Draga djeco, sportašice i sportaši, učiteljice i učitelji i roditelji koji ste došli ovdje s djecom, sve vas lijepo pozdravljam i velika mi je čast što smo dio organizacije Plazma Sportskih igara mladih ponovno ovdje u Virovitici. Bavite se sportom, bitan je za zdravlje i uči nas da igramo po pravilima. Ovaj događaj je i više od sporta, ovo je mjesto druženja, prijateljstva i ugode, mjesto s kojeg ćete svojim kućama ponijeti lijepe uspomene – rekao je, između ostaloga, virovitičko-podravski župan Igor Andrović uoči svečanog otvaranja.

Sve nazočne pozdravio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-Želim da najbolji među vama pobjede, da odete u Split na završne igre mladih, ali bez obzira na rezultate, želim vam da se svaki dan igrate, zabavljate i da budete u sportu. Moja poruka je vašim roditeljima, ne žalite vrijeme i novac da svoju djecu učite od malih nogu radnim navikama. Sport je jedini način života koji čovjeka oplemenjuje i stvara boljim čovjekom. Sretno svima – rekao je I. Kirin.

plazma dan sporta vtc 2021

Rezultati:

utrka na 60 metara – dječaci rođeni 2010. godine i mlađi:

1. Ivan Špoljar, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje
2. Filip Rajnović, Katolička osnovna škola Virovitica
3. Milenko Marčetić, Osnovna škola Gradina

utrka na 60 metara – djevojčice rođene 2010. godine i mlađe:

1. Leona Pavić, Osnovna škola “August Cesarec” Špišić Bukovica
2. Iva Marošević, Osnovna škola Gradina
3. Renata Bradarić, Osnovna škola “August Cesarec” Špišić Bukovica

utrka na 60 metara – dječaci rođeni 2012. godine i mlađi:

1. Dominik Rogani, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica
2. Luka Huđ, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica
3. Jan Balogović, Osnovna škola “August Cesarec” Špišić Bukovica

utrka na 60 metara – djevojčice rođene 2012. godine i mlađe:

1. Jana Uzel, Katolička osnovna škola Virovitica
2. Nikol Ferenac, Katolička osnovna škola Virovitica
3. Petra Šukunda, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica

graničar – natjecatelji rođeni 2010. godine i mlađi:

1. Vatreni, Katolička osnovna škola Virovitica
2. 3 A, Osnovna škola Gradina
3. Vatreni, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

graničar – natjecatelji rođeni 2012. godine i mlađi:

1. Sportaši, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
2. Lavići, Katolička osnovna škola Virovitica
3. Meteori, Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica, Područna škola Milanovac

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc i M. Rođak)

[g-gallery gid=”630709″]

[g-gallery gid=”630760″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content