FOTO Podjela bodova u derbiju kola 3. ŽNL Zapad: Filipović načeo Podravec, Erhatić postavio konačnih 1:1

Iako se danas (nedjelja) igraju preostale dvije utakmice 3. županijske nogometne lige Zapad, pažnju su ponajviše privukli jučerašnji susreti između Brane i Stare Brezovice te Aršanja i Podravca, ujedno i vodeće ligaške četvorke, klubova koji su “nagurani” unutar nekoliko bodova i svi imaju šanse za naslov prvaka. Upravo je susret u Sedlarici bio označen kao derbi kola.

Od prve minute igralo se otvoreno, obje momčadi krenule su s ciljem postizanja brzog pogotka. Domaćin je bio konkretniji, a svoju prvu pravu prigodu materijalizirao je u 12. minuti susreta. Marko Filipović matirao je gostujućeg vratara Renata Moslavca za veliko slavlje na klupi domaćih. Ujedno, bio je to jedini pogodak u prvom dijelu.

Pokušavali su domaći u još nekoliko navrata, ali nije bilo koncentracije u samoj završnici. Najbliži pogotku bio je iskusni Branko Rašeta, koji prima loptu u gostujućem 16-ercu i već u padu efektnim udarcem pokušava prevariti Moslavca, koji je ovog puta sjajno intervenirao i sačuvao svoju mrežu. Nekoliko lijepih paseva vidjeli smo u režiji domaćeg igrača Alena Tandarića.

Pokušavali su i gosti, stvorili također nekoliko lijepih prilika, ali domaći vratar David Bugarinović “zaključao” je svoja vrata. S tim rezultatom otišlo se na predah. U nastavku utakmice gosti kreću po izjednačenje. Sve akcije uglavnom su startale od Davora Šipeka, iskusne gostujuće desetke, a jedna takva, nakon nesmotrenosti u domaćoj obrani, završila je iza leđa Bugarinovića. Veliko slavlje gostiju nakon što je stvari na početak vratio svojim pogotkom Antonio Erhatić.

Samo pet minuta kasnije, gosti su mogli “nokautirati” domaćina. Lopta se odbijala u domaćem šesnaestercu, nekoliko udaraca završilo je u bloku, a onda opasnost otklanja domaći stoper Ivan Šimunija.

Domaćin baca sve karte u napad i kreće po toliko željenu pobjedu. Uz Rašetu, najviše su pokušavali ponajbolji igrači na terenu, Hrvoje Filipović i Matija Veličan, ali lopta nije htjela u gol. Najbliži je drugom pogotku ponovno bio Rašeta, koji je u 75. minuti sjajno gađao iz slobodnog udarca preko “živog zida” s ruba 16, ali ponovno odlična intervencija Renata Moslavca. Na kraju podjela bodova, konačan rezultat 1:1.

Brana je u drugom susretu slavila protiv Stare Brezovice golovima Tomislava Kovačevića (dva) i Alena Matića.

Gledajući tablicu, Podravec je trenutno vodeći s 22 boda, koliko ima i Brana na drugoj poziciji. Slijedi Aršanj s 21 i Stara Brezovica s 20 bodova. Treba istaknuti kako Aršanju još nisu pripisani bodovi iz proteklog kola, kada su trebali igrati s detkovačkim Slavenom, koji nije doputovao na utakmicu. S ta tri boda, Aršanj je zapravo vodeća momčad lige. Sve u svemu, čeka nas “luda završnica” u jednoj od najneizvjesnih sezona u trećem rangu županijskog nogometa.

(www.icv.hr, ts, foto: Foto Begović)

[g-gallery gid=”629116″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content