IDEJNO RJEŠENJE Pogledajte kako će izgledati POS kuće u nizu u Virovitici

U želji da mladim obiteljima omogući stjecanje vlastitog doma u vlastitom gradu, Grad Virovitica pokrenuo je program poticane stanogradnje kuća u nizu.

U tu svrhu provedena je anketa o zainteresiranosti na koju je javilo ukupno 43 obitelji te je izrađeno idejno rješenje POS-ovih kuća u nizu.

Idejno rješenje možete pogledati OVDJE

Što se tiče sljedećih koraka, nakon konstituiranja novog saziva Gradskog vijeća Grada Virovitice, na jednoj od prvih sjednica donijet će se potrebne odluke o provođenju POS-a, kao i kriterijima i mjerilima za kupnju kuća.

Nakon što Gradsko vijeće donese potrebne odluke, raspisat će se natječaj za kupnju kuća.

– Procijenjena sadašnja vrijednost kuće po kvadratu bila bi od 900 do 950 eura, a što će točno pokazati javna nabava za izgradnju nakon pribavljanja građevinskih dozvola. Grad želi svojim sugrađanima osigurati što nižu cijenu kuće po m2, pa je spreman odreći se svih svojih troškova: cijene gradilište, troškova izgradnje ukupne komunalne infrastrukture, osloboditi od komunalnog doprinosa, a i sve druge troškove koji se jave tijekom izgradnje, a sve da bi cijena bila ispod 1.000 eura po kvadratu kako ikako bude moguće – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content