Ivan Radić novi gradonačelnik Osijeka: Pobijedio u drugom krugu lokalnih izbora

U drugom krugu građani grada Osijeka birali su novog gradonačelnika, a kandidati su bili Ivan Radić i Berislav Mlinarević.

Nakon što su prebrojani svi glasovi i obrađeno 117 biračkih mjesta, Ivan Radić (HDZ, Nezavisna lista Ante Đapića, ANU, HSU, BUZ, HSLS, DHSS) uvjerljivo je s 15.526 glasa pobijedio kandidata Domovinskog pokreta i Mosta Berislava Mlinarevića, čije ime su zaokružila 9.241 birača.

U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Radić je istaknuo kako je pobjedu ostvario s velikom razlikom, ali nema mjesta euforiji jer Osijek nema vremena za čekanje.

– Čuo sam se s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem, čim prije ćemo obaviti primopredaju, krenuti na posao i pokrenuti grad, kao što sam govorio u kampanji. Osijek mora biti prava slavonska metropola i pokretač razvoja Slavonije – istaknuo je Radić.

Dodao je i kako će čim prije započeti pripremu prve sjednice Gradskog vijeća u kojem HDZ zajedno s partnerima ima većinu, što, smatra bitnim zbog stabilnosti.

Zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore, neovisno o tome za koga su glasovali, te čestitao protukandidatu Mlinareviću na ostvarenom rezultatu.

– Pozivam sve vijećnike u Gradskom vijeću da budemo konstruktivni i predlažemo dobre projekte, a kao gradonačelnik ću biti uključiv i prihvatit ću sve dobre projekte kako bi napravili najbolje za naš grad – poručio je Radić.

Najavio je kako će, nakon primopredaje, prvo održati sastanak sa svim pročelnicima gradskih upravnih odjela i direktorima gradskih javnih poduzeća, vidjeti koji su projekti u postupku, što se planira, te na temelju novih projekata pokrenuti grad.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content