Jezero je veliki projekt budućnosti Orahovice: Uz odmaralište i bungalove, bit će izgrađeni i sportski tereni

Dan grada Orahovice bio je povod obilaska bisera turizma Virovitičko-podravske županije te predstavljanje jednog od najvećih projekata u županiji, projekta uređenja Turističko-rekreacijskog centra ”Jezero-Hercegovac-Ružica grad”. Povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu i kandidat za gradonačelnika Saša Rister, saborskom zastupniku Josipu Đakiću, aktualnom županu i kandidatu za novi mandat Igoru Androviću i njegovom zamjeniku Mariju Klementu u predstavljanju ovog projekta naglasio je kako se Turističko-rekreacijski centar Jezero uspostavlja s gradnjom Odmarališta za djecu na četiri etaže i 14 bungalova.

– Uz Odmaralište i bungalove bit će izgrađeni i sportski tereni u “rupi” iza jezera, potom dječje igralište s mini tribinama (betonske stepenice kao na plaži kupališta) te sportska rasvjeta. Podnica će imati demontažni pokrov da se sportska podloga zaštiti za vrijeme Ferragosta. Ukupno će oko Jezera biti smještaj za 80 osoba, 52 u Odmaralištu i to na dva kata dvokrevetni apartmani i dvokrevetne sobe od kojih je po jedna soba na svakom katu prilagođena za invalide te 28 ležaja u 14 bungalova (dvokrevetni studio apartmani). U suterenu Odmarališta restoran će biti kapaciteta 150 osoba s terasom, zatvoreni dio 110 osoba, s pogonom kuhinje, kotlovnica, praonica rublja, spremišta… U prizemlju će biti polivalentna dvorana s multimedijom uz temu prirodne i kulturne baština u okruženju, kapaciteta 142 sjedeća mjesta, više manjih prostora za radionice (fleksibilno s pregradama), uredi i uprava Odmarališta – rekao je Rister.

Uz Vladu RH preko programa ”Slavonija, Baranja i Srijem” koja je financira ovaj projekt, velika je podrška i Virovitičko-podravska županija što je potvrdio i župan Igor Andrović naglasivši kako je orahovačko Jezero jedan od bisera turizma županije.

jezero orah 2
Foto: K. Toplak

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je kako je ovo projekt koji su građani Orahovice željeli i vrlo je blizu realizacije.

– Ovo je hvalevrijedan projekt koji je sada najosjetljivijoj fazi jer treba sve pomno pripremiti kako bi gradnja krenula bez ikakvih problema. Zato predstojeće izbore treba provesti onako kako treba te izabrati one koji znaju, vole Orahovicu i koji žele napraviti dobar potez za nju. Sjećam se i danas svježe kada je Orahovicu zadesila elementarna nepogoda i kada je pukla brana na Jezeru, i tada smo mi kao saborski zastupnici bili tu i pomogli. I danas jednako tako želimo pomoći ovome gradu i njegovim projektima, ali uz ljude koji su sigurni dati sebe za ovaj grad i koji će ga znati voditi samo prema naprijed. Svim građanima i građankama Orahovice želim sretan Dan grada, a najljepše su im čestitke su pravo ovakvi vrijedni projekti koji jamče ogroman razvoj i nova radna mjesta. Današnji povjerenik Saša Rister i vjerujem budući gradonačelnik sigurno će sa svojim ljudima i s nama kao partnerima koji budno pratimo svaki korak naših gradova, općina i županije u cjelini, doprinijeti daljnjem napretku i zajedništvu na cijelom orahovačkom području – zaključio je Đakić.

Obilazak jezero 4

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content