Na području OBŽ 4 novopozitivne osobe: Dva slučaja kršenja samoizolacije u Donjem Miholjcu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 53 uzorka od kojih je 4 bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a iz Valpova dolazi jedna novopozitivna osoba, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite OBŽ.

Hospitalizirane su 33 osobe koje su oboljele od Covida-19, i to 22 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 5 ih je na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice, na bolničkom liječenju, 11 pacijenta s tim oboljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 46 i 83 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 549 osoba.

– Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su dva kršenja propisanih mjera u Donjem Miholjcu. Obavili su i 166 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 28. do 31. svibnja obavili su 171 nadzor provođenja epidemioloških mjera (119 u ugostiteljskim objektima, 10 u prodavaonicama, 30 u trgovačkim centrima, 4 na tržnicama, 3 na sportskim događanjima i 5 nadzora u drugim uslužnim djelatnostima), a nisu utvrdili nepravilnosti – istaknuli su iz Stožera.

(www.icv.hr, tj)