NOVA RADNA MJESTA U Orahovici se otvara proizvodni pogon Osječke pivovare

Orahovica nakon dugo godina dobiva novi proizvodni pogon, a tim i nova radna mjesta. Naime, uskoro će u Orahovici biti izgrađen jedan od proizvodnih pogona Osječke pivovare. Rezultat je to višemjesečnih pregovora i sastanaka putem kojih je povjerenik Vlade RH Saša Rister uspio zainteresirati Upravu i vlasnika Osječke pivovare d.d. Ivana Komaka za pokretanje proizvodnog pogona u Orahovici koji bi već u prvom mahu zaposlio nekoliko desetaka ljudi. Uprava Osječke pivovare i povjerenik Rister, nakon obilaska više lokacija, razgovara s vlasnicima te analize stanja na terenu, suzili su izbor potencijalno zanimljivih lokacija na dva objekta potrebnih investitoru kako bi se što prije pokrenula proizvodnja i kako bi se investitora zadržalo u Orahovici. Riječ je o projektu punionice sokova i piva, višemilijunskom projektu koji je investitor odlučio realizirati baš u Orahovici.

– Ovaj projekt osim što će otvoriti mnoga radna mjesta, višestruko će koristiti gradu, što zbog povećanja prihoda Gradu i gradskim institucijama, što zbog pozicioniranja Orahovice kao gospodarskog središta Slavonije. Plan je pronaći model financiranja iz europskih fondova te su odrađene analize operativnog programa konkurentnosti – kaže povjerenik Rister, a vlasnik Osječke pivovare Ivan Komak je dodao:

– Vjerujemo u samoodrživost ovog projekta te postupno povećavanje i rast prihoda. Uvjeren sam da bi ovaj projekt mogao biti generator razvoja cijele Orahovice – istaknuo je Komak.

Povjerenik Rister istaknuo je kako je zadovoljan i iznimno ponosan na ovu suradnju te da mu je najveća želja osigurati nova radna mjesta svojim sugrađankama i sugrađanima.

– Orahovica je grad brojnih mogućnosti. Ulaganje u privredu i gospodarstvo temelj je stabilnosti i sigurnosti ovog kraja i to je ono na čemu temeljim svoju viziju Orahovice. Ovih dana očekujem i prva potpisivanja ugovora i finalne dogovore – rekao je Rister te zahvalio investitorima i svojim suradnicima na ovom više nego uspješno, odrađenom poslu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content