NOVI TRIJUMF PAPUKA Fantastični Benjamin Radinković golčinom iz kornera šokirao Podravinu usred Ludbrega

Papuk je u Ludbregu svladao domaću Podravinu s konačnih 3:2 u sklopu 22. kola 3. HNL Sjever. Tako se Papukovci kući još jednom vraćaju s pjesmom.

Jedva smo čuli trenera Majdenića od silne galame u autobusu, ali ovi dečki to i više nego zaslužuju jer u kakvim uvjetima igraju, a kakve rezultate postižu, to je uistinu nevjerojatno. U Ludbregu veliki trijumf nad izravnim konkurentom za peto mjesto i siguran plasman u ligu za prvaka.

Papuk je odlično odigrao prvo poluvrijeme i bio puno bolji akter na terenu što je i rezultiralo vodstvom od 2:0 do pred sam kraj poluvremena. Orahovčani su poveli u 18. minuti pogotkom Lea Kaltenbahera koji se nakon udarca iz kuta odlično snašao u kaznenom prostoru domaćih i neobranjivo zakucao loptu u mrežu. Na 2:0 lijepim pogotkom povisio je najbolji Papukov strijelac Matija Matoković, da bi pad koncentracije u obrani nakon udarca iz kuta u 40. minuti iskoristio Sambolec smanjivši na 1:2.

U drugi dio Papuk ponovno ulazi bolje i stvara nekoliko odličnih prigoda, ali neprecizni su bili Radinković i Marin Čavić. Kazna je stigla u 74. minuti kada je iz “nepostojećeg” slobodnog udarca poravnao ponovno Sambolec, no igrače Papuka niti ta mala nepravda nije obeshrabrila. Čak dapače, krenuli su još bolje i kvalitetnije, a nagrada je stigla već tri minute poslije. U 77. minuti sjajno je, izravno iz kornera, zabio Radinković i pokazalo se kasnije, donio pobjedu i velika tri boda.

-Igrali smo otvoreno, dinamički, a utakmica je sama po sebi bila zanimljiva i lijepa za gledati, kao što sam rekao u najavi, nama odgovara stil igre Podravine i koristili smo njihova otvaranja s puno igrača. Mi smo igrali također napadački, otvoreno i to nam je donijelo pogotke. Moram doista od srca čestitati momcima koji ostavljaju srce na terenu i ponavljam i ovoga puta, u ovakvim uvjetima, to je doista ravno čudu. Kada uzmemo u obzir da smo imali samo tri igrača na klupi, od toga dva spremna za igru, da smo nastupili bez kapetana Tomislava Bušljete i stopera Stipe Čavića, da su se neki igrači žrtvovali za momčad igrajući na svojim neprirodnim pozicijama poput bočnog Lea Kaltenbahera koji je odlični odigrao kao zadnji vezni. Tada mogu samo pohvaliti svakog svog igrača i odati im veliko priznanje – rekao je vidno presretni trener Papuka Martin Majdenić.

E sad, valjalo je izabrati igrača utakmice, a to nakon ovakve priče treneru Majdeniću najteže pada.

-Da budem iskren, u očekivanju ovog razgovora pokušao sam se pripremiti koga izabrati za igrača utakmice, ali to je jednostavno nemoguće jer u zadnjih šest utakmica, pet smo bez poraza i to sve je zasluga kompletne momčadi. Ali, evo danas bih izdvojio dva igrača, Domagoja Ninčevića koji je u ovoj utakmici bio kapetan i odigrao doista kapetanski te odlično dirigirao našom igrom, ali ipak epitet igrača utakmice ovoga puta dao bi Benjaminu Radinkoviću koji je odigrao vrhunskih 90 minuta i na kraju pogotkom iz kornera donio pobjedu – zaključuje Majdenić.

Podravina Ludbreg – Papuk Orahovica 2:3
Igrač utakmice: Benjamin Radinković

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content