Održana redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije

Sukladno statutarnoj obvezi prema kojoj se svake godine u proljeće razmatraju i usvajaju izvješća o radu i financijskom poslovanju za proteklu godinu, 25. svibnja održana je redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Nakon što je uvodno pozdravio nazočne članove Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora, predsjednik Komore Stjepan Kenjerić i komorski tajnik Božidar Jeremić informirali su ih o najvažnijim aktivnostima koje su provođene u obrtničkom komorskom sustavu tijekom prvih nekoliko mjeseci ove godine.

Posebno su izdvojili realizaciju akcije Hrvatske obrtničke komore za pomoć stradalima od potresa na području Sisačko-moslavačke županije, u kojoj su uz HOK sudjelovali i sve područne obrtničke komore i njihova udruženja obrtnika, prikupivši ukupno 1.922.343,10 kn. Također, istaknuti su i svi prijedlozi koje su HOK i Područna obrtnička komora upućivali tijelima državne i regionalne razine u smjeru pomoći obrtnicima koje je teško pogodila koronakriza.

Skupstina 2021.
Foto: OK VPŽ

U nastavku sjednice razmatrani su izvješće o radu i godišnji obračun Komore za 2020. godinu te izvješće koje je u ime Nadzornog odbora podnio njegov predsjednik Davor Veseli. Nakon rasprave, u kojoj je izraženo zadovoljstvo zbog svih mjera pomoći obrtništvu, posebno od strane Županije, prihvaćena su sva izvješća s napomenom kako je manji financijski gubitak nastao isključivo zbog otpisa jednog kvartala komorskog doprinosa svim članovima odlukom Skupštine HOK-a kao jednom od mjera pomoći zbog koronakrize.

Na završetku sjednice član Skupštine i predsjednik Udruženja obrtnika Orahovica Damir Vanek je nazočne upoznao s analizom koju je proveo vezano za mjere potpora i subvencija poduzetništvu koje imaju jedinice lokalne samouprave u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

(www.icv.hr, OK VPŽ)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content