Poduzetniku iz Slatine kaznena prijava: Krivotvorenim računima utajio 1,4 milijuna kuna

Slatinski poduzetnik (52) zaradio je kaznene prijave za utaju poreza i krivotvorenje službene ili poslovne isprave zbog lažnih računa zahvaljujući kojima je državu oštetio za 1,4 milijuna kuna. Više od dvije godine stvarao bi fiktivne ulazne račune koje je prikazivao kao stvarni trošak društva. Umjesto da državi plati pretporez, taj novac je više od dvije godine uredno  stavljao sebi “u džep”.

Kako je izvijestila PU virovitičko-podravska, nakon završene kriminalističke istrage “utvrđeno je  kako 52-godišnjak kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Slatine u vremenskom periodu od 1. travnja 2018. godine do 31. srpnja 2020. godine počinio opisana kaznena djela na štetu državnog proračuna i pravnog poretka Republike Hrvatske.

Knjigovodstvu društva knjižio je fiktivne ulazne račune kao stvarni trošak društva, na što je neosnovano i protuzakonito obračunavan prijavljeni pretporez, čime je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 1.436.000 kuna.”

Policija je izvijestila kako je za ista kaznena djela, uz direktora prijavljeno i samo poduzeće, odnosno trgovačko društvo, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te da slijedi posebno izvješće državnom odvjetništvu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content