Preminuo Serfet Ciriković Cire hrvatski branitelj, časnik HV-a i bivši predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virovitica

Jučer (četvrtak) je preminuo Serfet Ciriković, hrvatski branitelj, časnik HV-a i bivši predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virovitica. Serfet Ciriković rođen je u selu Blagaje kod Peći (Kosovo). Srednju vojnu školu završio je u JNA i uoči rata službovao je u Virovitici. U kolovozu 1991. bježi iz JNA i priključuje se tadašnjem Zboru narodne garde u želji da pomogne svojim znanjem novoosnovanim postrojbama.

Ubrzo postaje zapovjednik satnije u 50. samostalnom bataljunu, a istu dužnost je obnašao u virovitičkoj 127. brigadi HV-a gdje je obnašao i niz drugih stožernih dužnosti. Kao pripadnik 127. brigade sudjelovao je u oslobađanju zapadne Slavonije te je pripadnik 127. brigade bio do njenog gašenja. Nakon odlaska u mirovinu uključio se je u rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata i jedno izvjesno vrijeme obnašao dužnost predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virovitica. Kao predsjednik Udruge organizirao je i više humanitarnih akcija vezanih uz nabavku opreme i dodjelu računala djeci branitelja slabijeg imovinskog stanja.

Počivao u miru…

(www.icv.hr; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content