Proglašena prirodna nepogoda za tri grada i 14 općina na području Osječko-baranjske županije

Pixabay

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, temeljem proglasio je dana 25. svibnja 2021. godine prirodnu nepogodu – mraz na području gradova Belišće, Osijek i Valpovo te općina Antunovac, Čepin, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Popovac, Strizivojna, Viškovci i Vladislavci za voćarske kulture.

Naime, sagledavajući stanje i posljedice nastalih djelovanjem nepovoljnih vremenskih uvjeta odnosno niskih temperatura praćenih hladnom frontom zraka i mraza koje su tijekom proteklih mjeseci zabilježene na području Osječko-baranjske županije, utvrđeno je kako je došlo do oštećenja pojedinih voćarskih kultura, što će se zasigurno odraziti na visinu uroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

– Obvezuju se povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području navedenih gradova i općina da sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda (“Narodne novine” broj 65/19.), pokrenu postupak u svezi prijave prve i konačne procjene štete te potvrde konačne procjene štete u Registar šteta – poručuju iz Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj)