U utorak predah od kiše? Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Tlak zraka polako raste, a razvedravanje se polako širi na veći dio zemlje. Vedra i mirna noć je pred nama, što će za posljedicu imati noćno ohlađivanje i svježije jutro u odnosu na današnje. Ranoranioci će uživati izlasku sunca, bez oblačka na nebu. Nebesko plavetnilo, tek mjestimice kratkotrajna sumaglica ili magla, što ne znači da će utorak tijekom dana proteći u sunčanom, suhom i vedrom vremenu.

Tijekom poslijepodneva će uz umjeren do jak razvoj naoblake i dalje postojati umjerena vjerojatnost za mjestimične kratkotrajne nestabilnosti u vidu pljuskova koji mogu biti praćeni i grmljavinom.

Već se sutra očekuje generiranje nove ciklone nad Ligurskim morem koja će tijekom srijede utjecati na vremenske uvjete kod nas. Tako da sutrašnji dan iskoristite prije novih kišnih kapi i sivila koje očekujemo tijekom srijede. Dobra je vijest da će pogoršanje biti kratkotrajno.

Tijekom srijede na području Virovitičko-podravske županije očekujemo novih 10-30 mm kiše. Već bi tijekom četvrtka i petka trebalo biti više sunčanih sati, nego tmurnih i sivih. Tijekom petka bi sunčevih sati trebalo biti najviše. Prije novog, čini se slabo izraženog i prolaznog pogoršanja koje očekujemo tijekom subote. Nastavak tjedna, te dani vikenda u pravom vremenskom smislu proljetni. I kao takvi će u postupnosti odgovarati klimatološkom ali i kalendarskom vremenskom periodu u kojem se nalazimo, proljeću.

Temperature zraka u tjednu pred nama bez značajnije promjene, bit će niže u odnosu na višegodišnji prosjek za drugu dekadu svibnja. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 7°C do 12°C. Najviše dnevne od 15°C do 21°C ili koji stupanj više.

Vjetar slab do umjeren sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Od petka u okretanju na južne i jugozapadne.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content