U utorak predah od kiše? Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Tlak zraka polako raste, a razvedravanje se polako širi na veći dio zemlje. Vedra i mirna noć je pred nama, što će za posljedicu imati noćno ohlađivanje i svježije jutro u odnosu na današnje. Ranoranioci će uživati izlasku sunca, bez oblačka na nebu. Nebesko plavetnilo, tek mjestimice kratkotrajna sumaglica ili magla, što ne znači da će utorak tijekom dana proteći u sunčanom, suhom i vedrom vremenu.

Tijekom poslijepodneva će uz umjeren do jak razvoj naoblake i dalje postojati umjerena vjerojatnost za mjestimične kratkotrajne nestabilnosti u vidu pljuskova koji mogu biti praćeni i grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Već se sutra očekuje generiranje nove ciklone nad Ligurskim morem koja će tijekom srijede utjecati na vremenske uvjete kod nas. Tako da sutrašnji dan iskoristite prije novih kišnih kapi i sivila koje očekujemo tijekom srijede. Dobra je vijest da će pogoršanje biti kratkotrajno.

Tijekom srijede na području Virovitičko-podravske županije očekujemo novih 10-30 mm kiše. Već bi tijekom četvrtka i petka trebalo biti više sunčanih sati, nego tmurnih i sivih. Tijekom petka bi sunčevih sati trebalo biti najviše. Prije novog, čini se slabo izraženog i prolaznog pogoršanja koje očekujemo tijekom subote. Nastavak tjedna, te dani vikenda u pravom vremenskom smislu proljetni. I kao takvi će u postupnosti odgovarati klimatološkom ali i kalendarskom vremenskom periodu u kojem se nalazimo, proljeću.

Temperature zraka u tjednu pred nama bez značajnije promjene, bit će niže u odnosu na višegodišnji prosjek za drugu dekadu svibnja. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 7°C do 12°C. Najviše dnevne od 15°C do 21°C ili koji stupanj više.

Vjetar slab do umjeren sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Od petka u okretanju na južne i jugozapadne.

(www.icv.hr, kp)