Završena izgradnja jednog od najvećih dječjih vrtića u VPŽ: Novi suhopoljski vrtić primat će 120 mališana, od kojih 40 jasličkog uzrasta

Završeni su radovi na izgradnji jednog od najvećih dječjih vrtića na području Virovitičko-podravske županije. U novom suhopoljskom vrtiću će boraviti čak 120 mališana od kojih 40 jasličkog uzrasta, a sada slijedi njegovo opremanje. Radi se o jednom od najvažnijih projekata na području općine Suhopolje čija je vrijednost 9,3 milijuna kuna, financiranih sredstvima Ministarstva poljoprivrede.

– Ovo je priča kojom “nadograđujemo” postojeći vrtić, budući da je i sada naš vrtić u Suhopolju popunjen, a ovime ćemo pružiti i dodatnu uslugu i skrb našim roditeljima koji će po prvi puta imati priliku ovdje smjestiti i jaslički uzrast – rekao je načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat prilikom obilaska.

– Nadam se da će roditelji s osmijehom na licu i sa zadovoljstvom povjeravati svoju djecu na skrb našim odgojiteljima i da će odgojitelji u ovoj kući imati priliku svakodnevno na adekvatan i kvalitetan način obavljati svoj rad – rekao je Horvat i dodao kako je do ulaska mališana u novi prostor, koji je predviđen u rujnu, preostalo opremiti vrtić i urediti okoliš. Najavio je kako će natječaj za upis biti raspisan tijekom ovog ili sljedećeg mjeseca.

vrtic suhopolje 15

– Ovaj vrtić u Suhopolju još je jedan pokazatelj da djeca koja žive u manjim općinama u našoj županiji, zaslužuju jednake uvjete kao i djeca u gradovima, te da su im ti uvjeti omogućeni, u ovom slučaju sredstvima Ministarstva poljoprivrede, ali uz punu podršku Virovitičko-podravske županije i Općine Suhopolje. To je još jedan poticaj za ostanak ljudi u općinama, u manjim sredinama, ali naravno vjerujem i za proširenje obitelji – rekao je virovitičko podravski župan Igor Andrović prilikom obilaska vrtića čiju je izgradnju u stopostotnom iznosu financiralo Ministarstvo poljoprivrede putem mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Jedan od 10 vrtića izgrađenih na području naše županije obišli su i zamjenik župana Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok i ravnateljica Dječjeg vrtića Suhopolje Valeria Toth…

(www.icv.hr, žđl, vpz.hr)

[g-gallery gid=”630109″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content