ZAVRŠILI ISTRAGU Policija otkrila muškarca (44) koji je postavio opasne zamke i omče na Bilogori

Vezano uz slučaj nedavnog krivolova na Bilogori, informacije o istrazi zatražili smo i od PU virovitičko-podravske, koja je izašla na teren odmah po prijavi Lovačke udruge Mozart HUNT.

Policija u odgovoru na naš upit ističe kako su “policijski službenici Policijske postaje Virovitica nakon dojave 53 – godišnjaka, odgovorne osobe u Lovačkoj udruzi o postavljanju zamki za protuzakoniti lov na površini od oko 2 hektara izišli na teren, gdje su provedenim kriminalističkim istraživanjem u šumi tzv. „Surica“ u blizini naselja Borova na više staza kojom prolazi divljač pronašli više komada žičanih zamki za divljač i nekoliko lovačkih kamera za promatranje divljači te solišta i hranilišta u vidu hrpa kukuruza za primamljivanje divljači.

Sukladno protokolu rada Državnog odvjetništva i Policije, o događaju je istoga dana (5. svibnja) obaviješten Općinski državni odvjetnik u Virovitici, koji je u konkretnom slučaju rekao da nema obilježja kaznenog djela, već eventualnog prekršaja o lovstvu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili identitet počinitelja ovog događaja, odnosno 44 – godišnjaka, koji je postavio zamke, kamere i hranu za primamljivanje divljači, nakon čega su Državnom inspektoratu za lovnu inspekciju u Zagrebu dana 10. svibnja uputili obavijest o počinjenom prekršaju protiv 44 – godišnjaka.” (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content