ŽUPANIJSKI KUP Virovitica protiv Papuka, Bosilkovski protiv Majdenića: Tko će danas ispasti iz utrke za naslov?

Danas (srijeda) u 17 sati i 30 minuta na terenu Sportskog centra Vegeška u Virovitici igra se susret polufinala Županijskog nogometnog kupa u konkurenciji seniora. Snage će odmjeriti dvije najbolje momčadi u Virovitičko–podravskoj županiji, dva trećeligaša, Virovitica i orahovački Papuk.

Ove sezone Virovitica i Papuk odigrali su dvije prvenstvene utakmice u 3. hrvatskoj ligi Sjever. Prva u Virovitici završila je rezultatom 4:0 za domaću momčad. Strijelci su bili Rok Horaček dva puta te Nikola Suvajac i Mateo Desić po jednom. Drugu, na svom terenu u Orahovici dobio je Papuk 2:1. Domaću momčad u prednost je doveo Leo Kaltenbaher, izjednačio je Nikola Suvajac iz kaznenog udarca, a pobjedu Papuku donio je, dvije minute prije kraja, Matija Matoković, također udarcem s bijele točke.

Virovitički “narančasto – crni” protekle subote odlično su odigrali domaću utakmicu s Podravcem iz Virja. Trener Goran Bosilkovski nije mogao računati na pola standardnih prvotimaca, ali se to nije osjetilo na igri. Mladi igrači su pokazali svoju kvalitetu i došlo se do pobjede 5:2. Danas bi domaći sastav trebao biti kompletniji pa će Bosilkovski imati “slatke brige” prilikom popunjavanja prve jedanaestorke.

-Mislim da nam domaći teren donosi određenu prednost i svakako idemo na pobjedu. Ako odigramo kao prošle subote u ligaškoj utakmici s Podravcem iz Virja, možemo svakoga pobijediti – optimističan je trener Virovitice Goran Bosilkovski.

Orahovčani nakon neugodnog poraza od Poleta iz Svetog Martina na Muri u svom gradu, nisu nimalo klonuli, čak dapače, prepuni su motiva i želje da pokažu koliko vrijede.

-Čeka nas teška utakmica protiv dobrog protivnika. To je županijski derbi, ogled dvije momčadi koje se jako dobro poznaju i meč u kojem svaka pogreška može skupo koštati. Mi smo se kroz ovih par dana pokušali rekuperirati, razbistriti glave i siguran sam kako smo spremni. Ako budemo imali pravi pristup, skupili glave i odigrali srcem kao jedan, onda sam siguran u pozitivan rezultat – rekao je trener Papuka Martin Majdenić.

Ove dvije momčadi igrale su prošle godine finale Županijskog kupa. Kuglice su ih sada spojile u polufinalu. Ostaje nam za vidjeti tko će ispasti uz utrke za naslov, odnosno tko će se plasirati u veliko finale.

(www.icv.hr, mš, vg, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content