FOTO Pitomača furioznim ulaskom u finale stigla do druge titule osvajača Županijskog kupa: Reščić, Jakupec i Paradinović za veliku feštu na Školskom vrtu

Sve oči danas (srijeda) su bile uprte u finalnu utakmicu Županijskog nogometnog kupa koja je u sjajnoj atmosferi odigrana na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju. Četvrtoligaški sastav Pitomače na kraju je slavio protiv Virovitice rezultatom 4:2 i pokal zasluženo odlazi na Gmanje, ali krenimo redom…

Već u 2. minuti utakmice igrači Ivana Presečana dolaze u početno vodstvo. Svoju bivšu momčad i vratara Krešimira Tomljanovića matirao je Matko Reščić udarcem glavom nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca.

U 11. minuti vidjeli smo prvi žuti karton, nakon jednog “oštrog” starta Krešimira Pipića na Luki Skoki. Virovitica je pokušala do izjednačenja u 21. minuti kad je stvorila svoju prvu pravu prigodu u kojoj se našao Rok Horaček. Odlično je primio loptu na nekih 12 metara od gola i odmah iz okreta uputio udarac, ali sjajno je intervenirao pitomački čuvar mreže Hrvoje Zdelar.

IMG_0978-Custom

Samo minutu kasnije “hladan tuš” za momčad trenera Gorana Bosilkovskog. Sijevnula je kontra koju je započeo Nikola Plavšić. Akcija se nastavila preko Mateja Babića koji odlaže za Valentina Paradinovića, a ovaj odličnom loptom u prostor pronalazi Karla Jakupeca i već je 2:0.

Do 34. minute ništa opasnije, a onda ponovno Horaček. Izbio je sam pred Zdelara, koji je ovog puta bio brži, “ušao u udarac” i mreža “plavih” ostaje netaknuta. Minutu kasnije slobodan udarac imala je Virovitica na nekih 20 metara, pokušao je Nikola Suvajac, ali je lopta završila u “živom zidu”, na kraju ništa od svega.

I onda, asistent drugog pogotka ovog se puta u 26. minuti prometnuo u strijelca za treći pogodak Pitomače i sigurnih 3:0 na kraju prvog dijela. Paradinović je smireno pogodio iza Tomljanovića i činilo se da je susret riješen već nakon prvih 45 minuta. Pitomačani su iskoristili sve svoje prigode, dok je Virovitica svoje “zapucala”. Većina akcija momčadi s Gmanja počinjala je od rastrčanog Gorana Bošnjaka.

Odmah na početku drugog dijela prva prava prilika pripala je momčadi s Vegeške. Pokušao je Crvenka s dva metra, ali ponovno je kao pobjednik izašao Zdelar. U 52. minuti ponovno je Crvenka sam pred pitomačkim vratima, postiže pogodak, ali pomoćni sudac Nikola Kečkiš diže zastavicu i signalizira glavnom sucu Goranu Loparcu nedozvoljenu poziciju. I dalje ostaje 3:0.

IMG_5343-Custom

Nakon toga obje su momčadi stale. Igralo se više na sredini terena bez opasnijih prigoda za pogodak sve do 62. minute, kada je konačno urodila plodom i uigrana akcija Virovitice. Nakon kombinacije Suvajca i Duvnjaka, bočni igrač Virovitice ubacuje oštru loptu pred Zdelara i ovog puta precizan je Crvenka za smanjenje rezultata na 3:1.

Taj rezultat nije se mijenjao do 91. minute. Kada se očekivala mirna završnica, gledatelje, a posebno svoje navijače Građane probudio je nakon jednog ubačaja iz kuta Vučemilović – Jurić i smanjio na 3:2. Skočila je klupa Virovitičana s velikom nadom u totalni povratak koji bi donio izvođenje jedanaesteraca, ali to se ipak nije dogodilo.

Iz još jedne kontre, na samom kraju utakmice, precizan je u 93. minuti bio Jakupec i svojim drugim pogotkom otklonio sve dileme oko pobjednika. Posljednji zvižduk glavnog suca Loparca i veliko slavlje na klupi Pitomače, koja se danas na Školskom vrtu po drugi put upisala na listu osvajača Županijskog kupa.

IMG_5455-Custom

-Hvala dragom Bogu. Furiozno smo odigrali prvi dio i na kraju došli do pehara. Sve što smo dogovorili, ispunili smo. U drugom dijelu došlo je malo do nervoze. Virovitica nas je pritisnula, ali smo se ipak obranili – kratko je prokomentirao presretni trener Pitomače Ivan Presečan.

-Loše smo ušli u uakmicu, sami smo si krivi. U drugom dijelu napravii smo nekoliko promjena, ali smo imali previše promašaja. Čestitam Pitomači na zasluženoj pobjedi – rezigniran je bio trener Virovitice Goran Bosilkovski.

Titulu igrača utakmice zaslužio je sveprisutni vezni igrač Pitomače Goran Bošnjak.

-Trener me proglasio najboljim igračem uakmice međutim svi smo djelovali kao tim, što nam je i donijelo konačnu pobjedu. Čestitam suigračima na maksimalnom zalaganju – skroman je bio Bošnjak.

IMG_5434-Custom

Presretan je bio i pitomački vratar Hrvojer Zdelar, koji je danas u nekoliko navrata nadmudrio virovitičkog napadača Horačeka.

-Obranio sam ključne lopte suparničkih napadača. Djelovali smo kao skladna momčad. Vratilo nam se odrađeno kroz pripreme ove zime, kada smo trenirali po snijegu, a često ostajali i nakon treninga naporno radeći i što reći, presretan sam ovim naslovom – rekao je u jednom dahu Zdelar.

Predsjednik pitomačkog četvrtoligaša nije krio zadovoljstvo postignutim.

-Odlično igramo posljednja dva mjeseca i ovaj rezultat je najbolji poklon našem klubu i navijačima za stotu godišnjicu igranja nogometa u Pitomači. Trebamo ići stepenicu po stepnicu. Ako nastavimo ovim ritmom s nekoliko pojačanja možemo u idućoj sezoni napasti naslov prvaka i tako ostvariti plasman u 3. HNL Sjever – najavio je Denis Nemčević.

IMG_5412-Custom

Medalje sudačkoj četvorci, medalje finalistima i prijelazni pehar osvajača Kupa dodijelio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza, član Izvršnog odbora HNS-a i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, a medalje pobjednicima i pehar u trajnom vlasništvu pobjedničkoj momčadi dodijelio je načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content