“Plastičnim čepovima do skupih lijekova”: Do sada prikupljeno 12,5 tisuća kilograma čepova, u akciji sudjeluju i osječka policija i Našički park

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima: školama, vrtićima, udrugama, i građanima s područja Osječko-baranjske županije prikupila je ukupno 2400 kilograma plastičnih čepova, koji su jučer (02.lipnja) predani tvrtki Drava International Osijek.

Naime, projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko – baranjska.

Cilj akcije je pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske tako da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

20210602 120933

Načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, prilikom predaje prikupljenih čepova, istaknuo je važnu ulogu Policijske uprave u projektu u kojem policija osim humanitarnog aspekta akcije uspostavlja čvrste socijalne kontakte u zajednici, a koji pridonose jačanju međusobnog povjerenja.

Prema riječima direktora komunalnog poduzeća Našički park Hrvoja Žihe, građani Našica i okolnih mjesta prepoznali su akciju i dali svoj doprinos u ukupnom broju prikupljenih čepova, a Našički park je organizirao prikupljanje čepova na svojoj blagajni gdje građani prilikom plaćanja računa mogu ostaviti čepove.

Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri voditeljica dječja gradonačelnica Aleksandra Miljević, dječja glasnogovornica Doria Krmpotić, voditeljica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Zupčić, Savjet mladih osječko-baranjske županije, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA Osječko-baranjske, Odjel Prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i građani.

U projektu započetom krajem 2017.godine, do sada je prikupljeno ukupno 12.420 kilograma plastičnih čepova.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content