Policija objavila rezultate pojačanog nadzora: Za vikend iz prometa zbog alkohola isključeno čak 28 vozača

blank

Kao što je najavljeno, u petak, 04. lipnja i u noći sa subote na nedjelju 05. i 06. lipnja zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu na području Policijske uprave virovitičko-podravske provedena je akcija nadzora prekršaja četiri ubojice u prometu (alkohol, brzina, pojas, mobitel) i nadzora mladih vozača.

U akciji je kod 227 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 148 prekršaja. Čak 28 vozača je isključeno iz prometa i sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, utvrđeno je 57 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 457 prekršaja, od kojih 55 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 180 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Koriji u nedjelju u 03.10 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 115 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.15 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 32 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom nedjelju u 00.20 sati u Pitomači.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 9 prometnih nesreća u kojima je jedanaestogodišnji vozač bicikla u Slatini lako ozlijeđen. Kod jednog sudionika prometne nesreće je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)