Povratak Virovitičanina: Marino Bloudek u Karlovcu postao seniorski prvak Hrvatske na 800 metara

Marino Bloudek postao je seniorski prvak Hrvatske na 800 metara. On je u Karlovcu, gdje je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore, kao član Kvarnera iz Rijeke, navedenu dionicu istrčao za 1:52,72, gotovo dvije sekunde brže od drugoplasiranog Videke te inkasirao zlato na 800 metara.

Marino je već bio seniorski prvak Hrvatske. Bilo je to 2018, kada je ovu dionicu istrčao za 1:49,03. Ovo je njegov prvi značajniji rezultat u posljednje vrijeme, a ljubitelji atletike očekuju da je ovo nagovještaj njegovom „povratku na stare staze slave“. Podsjetimo, Marino Bloudek je prije četiri godine bio juniorski prvak Europe na 800 metara nastupajući za Agram Zagreb, a trener mu je bio Zlatko Tot.

 

– Hrabro sam poveo utrku i super sam se osjećao! Državno prvenstvo nije mala stvar i uspio sam odraditi utrku sa podjednakim prolazima u oba dva kruga. Ova sezona je bila otežana u samom startu što se sada osjeti po rezultatima. Postepeno skidajući rezultate i sa dizanjem forme preko utrka uskoro bih mogao biti u zanimljivoj formi. Pohvale organizatoru na odlično održanom natjecanju i čestitke svim natjecateljima – poručio je Bloudek. 

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content