Predstavljen projekt ”Sportski praznici”: Počinje krajem lipnja, a održavat će se na četiri lokacije u VPŽ

Zbog pandemije korovirusa ova školska godina bila je specifična u svakom pogledu, pa tako i u sportskom. Nije održano niti jedno školsko sportsko natjecanje, a dio učenika na nastavi bio je online, što dodatno smanjilo njihove fizičke aktivnosti. Za vrijeme svog radnog boravka u Virovitici, prije nepuna dva mjeseca, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić najavio je projekt “Sportski praznici”. Cilj projekta je uključivanje učenika osnovnih škola u sportske aktivnosti za vrijeme školskih praznika. Predviđeno je da u projekt ove godine bude uključeno preko 10.000 učenika u preko 60 škola u Republici Hrvatskoj. Projekt je praktički nastavak Univerzalne sportske škole, koju su učenici pohađali za vrijeme nastave, a predviđen je za sve učenike osnovnih škola od pravog do osmog razreda.

– Na području naše županije “Sportski praznici” će biti organizirani na četiri lokacije, u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici, odnosno u školama domaćinima Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Osnovnoj školi Ivane Brlić–Mažuranić u Virovitici, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i Osnovnoj školi Ivane Brlić–Mažuranić u Orahovici. Prijave se primaju u školama do početka realizacije projekta, odnosno do 28. lipnja – naglasila je glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županija i tajnica županijskog Školskog sportskog saveza Dora Međimorec.

“Sportski praznici” bit će organizirani u četiri tjedne grupe po pet radnih dana od 9 do 12 sati. Prva grupa počinje s radom 28. lipnja, a posljednja završava 23. srpnja. U svakom terminu grupa će brojati 40 polaznika s dva voditelja, za svu djecu projekt je besplatan, a svi učenici će dobiti prigodne majice i svakodnevnu okrjepu u koju su uključeni obrok i voda.

– Roditelji mogu biti sigurni da će im djeca za vrijeme praznika kvalitetno i organizirano provoditi slobodno vrijeme. Ovim putem pozivamo sve učenike osnovnih škola da se prijave i pridruže projektu “Sportski praznici”- pozvala je Dora Međimorec sve zainteresirane učenike.

Provođenjem unaprijed isplaniranih programskih aktivnosti ispunjava se svrha projekta, a to je cjelokupan fizički, kognitivni, kreativni, i emotivni razvoj djece u funkciji poboljšanja kvalitete života.

Nositelj projekta “Sportski praznici” je Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportski savezima te uz potporu Ministarstva turizma i sporta. Županijski školski sportski savezi imaju ulogu regionalnih koordinatora.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content