Susretom između 1234 Virovitice i Podravke Vegete u Požegi, odigrana utakmica u spomen na Martinu Raguž, bivšu rukometašicu ŽRK TVIN Virovitice

Prije tri godine u 42. godini života nakon borbe sa zloćudnom bolešću preminula je nekadašnja rukometašica Martina Raguž Tokić.

Martina je prve rukometne korake napravila u Požegi, odakle se otisnula u svijet profesionalnog rukometa. Šest godina je igrala za najbolji hrvatski ženski rukometni klub Podravku Vegetu, a bila je i standardna rukometna reprezentativka. Sezonu 2003/04., uz Zdenku Premužić, činila je okosnicu virovitičkog Tvin – Trgocentra, a nakon toga se vratila u rodnu Požegu gdje je nakon završetka igrače karijere radila u Sportskoj zajednici Požege.

PZ 6 08 21 02 31 Custom

Prošle godine, njoj u čast, ispred požeške sportske dvorane “Tomislav Pirc” otkrivena je skulptura “Rukometašica u pokretu”, rad akademskog kipara Krešimira Roda.

U utorak 9. lipnja u istoj dvorani odigrana je utakmica u spomen na Martinu Raguž Tokić između dva kluba u kojima je igrala, Podravke Vegete i 1234 Virovitice.

Obje ekipe su nastupile u pomlađenim sastavima, a iako rezultat u ovom slučaju, nije bio u prvom planu, spomenimo da je Podravka Vegeta pobijedila 24:14.

Martini sinovi Lovro i Niko poklonili su 1234 Virovitici i Podravki Vegeti replike skulpture “Rukometašica u pokretu”.

viber slika 2021 06 08 21 49 22 Custom

Nakon sportskog susreta premijerno je prikazan dokumentarni film o Martini kojemu je redatelj Jakov Sedlar na kojoj su bili nazočne i igračice Podravke i Virovitice, Martinina obitelj kao i njene bivše suigračice.

(www.icv.hr, mš, foto: čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content