U Grabrovnici održana likovna radionica na temu lika i djela Petra Preradovića pod vodstvom poznatog slikara Ivana Lovrekovića

Jučer (ponedjeljak) je u Grabrovnici, odnosno u Petrovom vrtu Interpretacijskog centra Kuća Petar Preradović u organizaciji KUD-a “Petar Preradović” održana likovna radionica na temu lika i djela Petra Preradovića.

Pod vodstvom stručnog voditelja slikara Ivana Lovrekovića na radionici su sudjelovali učenici nižih i viših razreda iz Grabrovnice te roditelji, Čuvarice kulturne baštine, Udruga žena Guščarice Grabrovnica i pitomački slikari. Za sve prisutne članice Udruge žena Gušćarice iz Grabrovnice ispekle su lepinje.

Lik-8

Na početku KUD Petar Preradović za sve prisutne otpjevao je poznatu pjesmu Petra Preradovića “Miruj, miruj, srce moje” te tako otvorio likovnu radionicu.

-Cilj nam je bio da naše najmlađe potaknemo da žive u stvarnom svijetu. Da nije sve u onom virtualnom u kojem oni provode većinu vremena i zato smo htjeli da osjete da postoji nešto drugo osim igrica na računalima – kaže Marija Kovačević-Švarbić, dopredsjednica KUD-a “Petar Preradović”.

U ugodnoj atmosferi nastali su prekrasni likovni radovi koji će uskoro biti izloženi.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content