VOĆIN Hodočašće zdravstvenih djelatnika Gospi Voćinskoj

Jučer (utorak) članovi podružnica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD) s područja Požeške biskupije i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMSiT) u Požeškoj biskupiji te djelatnici Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb Sv. Rafael na Strmcu kao i drugi zdravstveni djelatnici i zaposlenici u zdravstvu sudjelovali su na Biskupijskom hodočašću zdravstvenih djelatnika Gospi Voćinskoj.

Program je započeo ulaznom procesijom od hodočasničkog križa prema crkvi, gdje su hodočasnici pjesmom i molitvom pozdravili Gospu Voćinsku. A doktorica Maristela Šakić, ravnateljica Bolnice na Strmcu u dvorani Hrvatskog doma održala predavanje „Zdravstveni djelatnici i njihovi bolesnici u pandemiji COVID-a – frustracije i gratifikacije“.

DSC07295
Foto: Požeška biskupija

Središte hodočašća bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa svećenicima duhovnicima navedenih udruga i dušobrižnicima u bolnicama s područja Požeške biskupije, te drugim svećenicima.

Biskup je na euharistijskom slavlju zdravstvenim djelatnicima zahvalio za dragocjeno služenje čovjeku, govoreći o izvanrednim okolnostima u zdravstvu i nastojanju da se spriječi širenje smrtonosnog virusa i da se što većem broju oboljelih pomogne da ozdrave.

Na kraju biskup je predvodio Čin povjere Isusovoj Majci okupljenih hodočasnika, njihovih obitelji i svih zdravstvenih djelatnika u Požeškoj biskupiji, a program hodočašća zaključen je druženjem uz domjenak u Hrvatskom domu, za koji se pobrinula Općina Voćin.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content