Neobični prometni znakovi: Jedno mjesto ima veliki problem pa ima znak – Pijanci na cesti!

Okolnosti diktiraju uvjete, a ako je život težak, onda se treba prilagoditi. Prometni znakovi koje učite u autoškolama i viđate na cestama su jedno, ali u životu vas nešto može i iznenaditi. Na primjer, svaka država pa i svako mjesto može pisati neka svoja pravila, a ovo su neki endemski prometni znakovi iz svijeta. 

Četveronožna bića na koja smo navikli su psi, mačke, gepardi, lavovi…, uglavnom najraznovrsniju ponudu životinjskog svijeta s pogonom na sve kotače možete vidjeti u zoološkom vrtu. No, u rumunjskom mjestu Pecica na tromeđi s Mađarskom i Srbijom gradonačelnik se toliko uznemirio zbog brojnih nesreća automobila s alkoholiziranim građanima da je odlučio postaviti poseban znak upozorenja na pijance na cesti ili na rumunjskom Cetateni turmentati. U crvenom okviru trokuta je čovjek-puzavac, očigledno pod utjecajem alkohola, koji pritom i drži bocu, piše Revija HAK.

prostitutes and drunks road signs 18955 1

U talijanskom Trevisu je znak da ćete na cesti naići na dame koje svoje seksualne usluge za novac. Mještani nisu oduševljeni jer ne znaju što bi ovaj znak trebao predstavljati. Neki to tumače i kao reklamu prostitucije. 

Top 10 Road Signs Giving The Game Away 8

U Engleskom Brentwoodu ćete naići na znak Tajni nuklearni bunker. Pretpostavljamo da sad više ne može noisti pridjev – tajni!

BObOiCbCYAAyspq

Na nekim cestama u Americi ćete naići na znak o opasnostima konzumacije alkohola – skrenut ćete u zatvor, bolnicu, a posljednja lokacija je mrtvačnica. 

Screenshot 2021 07 09 at 09.33.01

 

U blizini kalifornijske Interstate 6 je poruka vozačima kamiona bez kočnica da ne voze po lokalnoj cesti nego da skrenu na autocestu. 

magic roundabout schild db

Na kraju, ovo nije neka složena društvena igra za visokointeligentnu djecu nego znak ispred legendarnog kružnog toka u Swindonu s uputama gdje vode sva ta silna raskrižja. Dostavljamo i fotografiju kružnog toka.

oa46xj3mb4151

(revijahah.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content