Nove interventne odore orahovačkim vatrogascima, najavljena i izgradnja novog vatrogasnog doma

DVD Orahovica početkom godine krenuo je u akciju nabavke novih interventnih odora jer su postojeće stare i dotrajale. Novi predsjednik Tomislav Pezić od preuzimanja dužnosti aktivno je u suradnji s zapovjednikom Robertom Orinom krenuo u ovu akciju te su odore kupljene zahvaljujući donatorima. 

-Odore koje trenutno posjedujemo su stare 15-20 godina, često su na intervencijama i tako gube svoja svojstva pa su nove nužne kako bi bili spremni i adekvatno opremljeni za spašavanje ljudi i njihove imovine. Zahvaljujemo se našim donatorima koji su prepoznali vrijednost vatrogastva i nužnost primjerene opreme. Stare odore ostaju u našem društvu i bit će korištene za edukacije, vježbe i slične prigode. Drago nam je da je i gradonačelnik Saša Rister prihvatio naš poziv i aktivno se uključio u rad kao član i operativac što će puno značiti društvu – rekao je zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina. Predsjednik Tomislav Pezić naglasio je o kojima je donatorima riječ. 

-Zasigurno je malo reći hvala našim donatorima jer ovo što su napravili je neprocjenjivo, ne govorim ovdje o materijalnom nego ljudskom čimbeniku. Zato od srca hvala tvrtkama BRIIT, Ciprijanović d.o.o..Pan Parket, Radlovac te Gradu Orahovici koji su nam pomogli i učinili veliko humano djelo za naše društvo– rekao je Pezić. Dodjeli novih interventnih odora nazočio je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister. 

-Naši vatrogasci moraju biti primjereno i adekvatno obučeni jer znamo kako im je na svakoj intervenciji to od iznimne važnosti. Zato se prije svega u ime Grada Orahovice zahvaljujem svim tvrtkama koje su pomogle, a naravno i kao Grad smo se uključili u ovu akciju – rekao je Rister koji se ovom prigodom, kako je rekao i zapovjednik Orina, aktivno uključio u DVD Orahovicu kao član i budući operativaca. 

-Znamo koliko je vatrogastvo human poziv i ja se kao gradonačelnik želim što bliže upoznati sa svom problematikom i radom vatrogastva u našem gradu i zato sam na poziv predsjednika i zapovjednika odmah prihvatio aktivno se uključiti u rad. Evo već sada zajedno radimo na izgradnji novog vatrogasnog doma, a Grad će naravno biti partner u svemu onome što društvu bude trebalo – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content