Olujno nevrijeme zahvatilo Osijek: Poplavljeni podrumi i ceste, jak vjetar odnio krov

Nevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom, jučer (subota 17. srpnja) u poslijepodnevnim satima zahvatilo je grad Osijek. U kratkom vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, što je uzrokovalo i dosta složene intervencije zbog čega su mobilizirane i dodatne snage javne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih DVD-ova.

Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevrijemena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene, omogućen je tramvajski i autobusni promet.

– Službe su oko 15,30 sati počele zaprimati dojave građana te su u kratkome vremenu primile oko 150 poziva. Uslijed jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, u Višnjevcu je uslijed pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Unikom je imao više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno zbog čega je promet bio onemogućen – izvijestio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na konferenciji za novinare.

– Sve službe hitno su reagirale pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno omogućen. Tramvajske linije funkcioniraju. Nakon što je stala kiša, službe Unikoma počele su čistiti ulice, što su nastavile i tijekom večeri. Nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe prema prioritetima krenule su i sa sanacijom podruma – dodao je Radić.

Gradonačelnik je zahvalio službama Vodovoda, Unikoma, operativnim snagama Stožera civilne zaštite grada Osijeka, policiji, vatrogascima i svim sugrađanima koji su promptno reagirali. Upozorio je kako je i za danas (nedjelja 18. srpnja)najavljen crveni meteo alarm te naglasio da su sve službe i dalje u stanju pripravnosti i spremne odmah reagirati. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content