PROJEKT “SPEKTAR” Potpisan ugovor o rekonstrukciji objekta stare škole u centru Pitomače

Danas (petak) je u vijećnici Općine Pitomača potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji objekta stare škole u sklopu projekta SPEKTAR između općine Pitomača i zajednice ponuditelja koju čine tvrtka Konfort d.o.o. iz Zagreba i obrt “Duga” iz Pitomače. Ugovor su potpisali načelnik Željko Grgačić, direktor tvrtke Konfort Đuro Kucelj te vlasnik obrta “Duga” Tihomir Živko.

Ovim radovima izvršit će se temeljna rekonstrukcija objekta, uz poštivanje tehničkih uvjeta, preurediti infrastrukturne jedinice koje će se koristiti za pružanje socijalnih usluga u svrhu deinstitucionalizacije i pružanja izvaninstitucijskih usluga. Infrastrukturne jedinice unutar objekta će se prilagoditi i opremiti sa suvremenom opremom namijenjenom za cjelovito pružanje socijalnih usluga.

– Ovim će se urediti stara škola u centru Pitomače i time će dobiti novo ruho i novu funkciju, dakle postat će ustanova za pružanje socijalnih usluga u zajednici. A ovim potpisom su stečeni svi uvjeti da se krene s radovima koji će trajati 14 mjeseci od uvođenja u posao. Dakle kroz godinu dana radovi će biti gotovi – rekao je načelnik Željko Grgačić.

20210709 093535

Nositelj projekta je tvrtka Draft d.o.o. zajedno s partnerima Općinom Pitomača, Općinom Špišić Bukovica i Općinom Kloštar Podravski. Ukupna vrijednost projekta je 8.049.674,37 kuna, a provedba će trajati ukupno 30 mjeseci.

– Vrijednost nabave za radove je 2.837,982,60 kuna (bez PDV-a). Završetak cijelog projekta je predviđen početkom 2023. godine. Nakon ovih radova slijedi opremanje, a uz to imamo aktivnosti i edukacije svih popratnih projektnih elemenata da dočekamo kraj projekta spremni te da možemo i regitrirati našu ustanovu i početi pružati predviđene socijalne usluge koje su financirane iz projekta – rekao je direktor tvrtke Draft Davor Deskar.

20210709 093655

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik općine, direktor tvrtke Draft te izvođači radova obišli su objekt stare škole u centru Pitomače te dogovrili neke detalje vezane uz cijelu rekonstrukciju objekta.

Opći cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

Projekt “SPEKTAR” nastalo je u okviru natječaja “Dodjela bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.”

20210709 093921

Upravljačko tijelo za projekt je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok je posredničko tijelo razine 2 Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content