Rukometaši Orahovice u finalnom dvoboju kvalifikacijskog turnira za popunu 2. HRL Istok poraženi od Lipe iz Pakraca

Rukometaši Orahovice i u novoj će sezoni ostati u društvu trećeligaša. Iako su odlično otvorili Kvalifikacijski turnir za popunu 2. HRL Istok pobjedom u drugom polufinalnom dvoboju protiv Slavije iz Starog Petrovog Sela, u finalu je od naših predstavnika bila bolja domaća momčad, LiPa iz Pakraca.

Orahovica je protiv Slavije povela na samom otvaranju utakmice, a početnu su prednost zadržali do isteka 60. minute. Rezultatsku sigurnost osigurali su već nakon 15-tak minuta igre, a konačna razlika glasila je +8 u korist igrača Tomislava Prebega.

Najefikasniji u polufinalnom susretu za orahovčane bili su Toni Kolarić s pet, te Matej Malkoč i Domagoj Kiš s četiri pogotka.

RK ORAHOVICA: Toni Virag, Mihael Horvatek 2, Ivan Žiška 3, Daniel Šijaković 3, Tomislav Rotim 2, Matej Malkoč 4, Domagoj Kiš 4, Ivan Petrović 2, Domagoj Steiner, Luka Radošević 1, Toni Kolarić 5, Marino Suk, Željko Paljušić 1, Bruno Noci 3, Matija Čižić, trener: Tomislav Prebeg.

Finalni susret, kako smo već spomenuli, spojio ih je sa Lipom koja je u ludom polufinalu slavila protiv druge momčadi Spačve rezultatom 34:33 nakon lutrije sedmeraca. Spačva je povela 31:30 četiri minute prije kraja susreta, a izjednačujući pogodak za domaćina postigao je Matija Šimić dvadesetak sekundi prije isteka vremena. Isti je igrač ujedno postigao i odlučujući sedmerac.

Orahovica se dobro držala u finalnom dvoboju prvih dvadesetak minuta, no nakon toga LiPa preuzima konce igre u svoje ruke te se odvaja na tri pogotka prednosti. U završnicu susreta ulazi se sa +6 za domaču momčad, a Prebegovi igrači u konačnici su samo smanjili rezultat na -4. 

Najefikasniji u finalu bio je Domagoj Kiš koji je postigao deset pogodaka.

RK ORAHOVICA: Toni Virag, Tihomir Tosino 2, Ivan Žiška, Mihael Horvatek 1, Daniel Šijaković, Tomislav Rotim, Matej Malkoč 1, Domagoj Kiš 10, Ivan Petrović 2, Domagoj Steiner, Luka Radošević, Toni Kolarić 5, Marino Suk, Željko Paljušić, Bruno Noci 3, Matija Čižić, trener: Tomislav Prebeg.

Podsjetimo, samo je pobjednik turnira osigurao plasman u viši rang, tako da će se Orahovica i u novoj sezoni natjecati u 3. HRLM Istok.

(www.icv.hr, mra, foto: facebook, RK LiPa)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content