U RK Viro Virovitici ovog ljeta nisu imali pauzu u treniranju: Ljetna škola rukometa privukla brojne mlade igrače u dvoranu

Protekla natjecateljska sezona zbog pandemije koronavirsa bila je više nego neuobičajena, posebice za dvoranske sportove. Zbog epidemioloških prilika veći dio sezone mlađe uzrasne kategorije nisu imale službenih natjecanja, a i treninzi su bili strogo reducirani. Dolaskom ljepšeg vremena poboljšale su se epidemiološke prilike što je pružilo mogućnost redovitijih treninga. U virovitičkom rukometnom prvoligašu Viro Virovitici odlučili su se da neće biti do sada uobičajene ljetne pauze u treniranju, već se nastavilo s treninzima tijekom cijelog ljeta kroz projekt pod nazivom “Ljetna škola rukometa RK Viro Virovitice“, uz podršku tvrtke HEP. Cilj je bio da se individualnim pristupom nastavi s treninzima, posebice jer još nitko ne zna što sportašima donosi epidemiološka jesen.

IMG 0074

Treninzi su podijeljeni u tri grupe. U sportskoj dvorani Tehničke škole zajedno treniraju selekcije U-11 i U-13, ponedjeljkom srijedom i četvrtkom od 17 do 18:30 sati, a vode ih treneri Matej Smiljanec i Zlarin Rončević. Također, u sportskoj dvorani Tehničke škole ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, ali od 18:30 do 20 sati trenira selekcija U-15 koju već devetu godinu uspješno vodi trener Marko Crljenić.

– Ovo je jedna od uspješnijih generacija u klubu budući da vole trenirati i raditi. Redovito smo se plasirali na državne završnice gdje smo svojom igrom dokazali da se nalazimo među desetak najboljih momčadi u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo takvi biti u idućim sezonama- pohvalio se trener Crljenić.

IMG 0059

Njegovi rukometaši su zadovoljni treninzima preko ljeta.

– Nije mi problem doći na ove treninge jer su zanimljivi i možemo naučiti nešto novo- rekao nam je Filip, inače učenik drugog razreda elektrotehničkog smjera virovitičke Tehničke  škole.

– Ovi treninzi su nam ujedno i priprema za odlazak na završnicu sportskih igara mladih u Splitu– dometnu je njegov suigrač Leo, koji još pohađa osnovnu školu.

Za najmlađe igrače, rođene 2012. godine i mlađe, treninzi su organizirani u hali Viroexpo ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 18 do 19 sati, a trenira ih Antonio Kufner

IMG 0092

– Odaziv je premašio naša očekivanja, što ne znači da nam se ne mogu pridružiti i drugi. Stariji, koji do sada nisu trenirali rukomet, mogu doći u termine u Tehničkoj školi, probati, pa ako im se sviđa mogu nastaviti trenirati rukomet. Roditelji najmlađih mogu kontaktirati trenera Kufnera na broj telefona 098 9175 112 i priključiti svoju djecu treninzima u hali Viroexpo– objasnio nam je trener, a ujedno i predsjednik kluba Zlarin Rončević.

U svakoj grupi koja je trenirala u ponedjeljak, kada smo ih posjetili u Sportskoj dvorani Tehničke škole, bilo je po petnaestak mladih rukometaša. Treneri su nam objasni da ih je proteklih tjedana bilo i po tridesetak, ali je dio mladih rukometaša otišao na more.

IMG 0062

– Kod kuće mi je dosadno, pa mi ovi treninzi odlično dođu da malo treniram s prijateljima. Ne možemo biti stalo uz igrice i TV– zadovoljan s treninzima je jedanaestogodišnji Matej koji je u rukometu šest godina.

– Ovdje se družim s prijateljima, a treninge sam propustio samo dok sam ozlijedio nogu– pripomenuo je godinu dana stariji Dino, koji je u rukometu treću godinu.

Ljetna rukometa škola Viro Virovitice još je jedna odlična mogućnost za zdravo provođenje ljetnih praznika, a odziv potvrđuje da su u virovitičkom rukometnom klubu u potpunosti pogodili s njenom organizacijom. Odmah po završetku ljetne škole rukometa počet će redoviti treninzi, kao uvod u novu sezonu.

IMG 0076

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content