Ekipa “Mirko i Cvijeće” iz Slatine obranili naslov na memorijalu “Krunoslav Bošnjak”

Uoči posljednje večeri najvećeg ljetnog glazbenog festivala u kontinentalnoj Hrvatskoj, Ferragosto Jama, organizator Dostava zvuka svake se godine u u sklopu ovoga festivala prisjeti jednog od svojih osnivača i pokretača Krunoslava Bošnjaka i to organizacijom memorijalnog turnira u odbojci na pijesku. Suorganizaciju i pokroviteljstvo potpisuju Grad Orahovica, Zajednica športskih udruga grada te grupa mladih iz Orahovice.

Ove godine odigran je 9. Memorijalni turnir ”Krunoslav Bošnjak” na igralištu orahovačkog Jezera, a sudjelovalo je ukupno 8 ekipa. Turnir je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Moram prije svega pohvaliti organizatore koji ustraju na ovom turniru u znak sjećanja na jednog posebnog dečka koji je bio prijatelj svima, iznimno inteligentan i svestran. Jedan je od osnivača tada Udruge Klub Dostava zvuka i začetnika Ferragosto Jama koji vidite kako je prerastao u najviše razine. Hvala mu na svemu, a Grad Orahovica i njegove institucije uvijek će biti na raspolaganju ovome turniru i naravno hvala svim ekipama koje su se odazvale turniru – rekao je Rister.

Ekipe su bile smještene u dvije skupine po četiri te su se po dvije najbolje plasirale u poluzavršnicu. U utakmici za treće mjesto slatinski Aj’ bok hvala je svladala Kutinčane s 2:0 (21:10,21:8) dok je veliko finale donijelo najbolju odbojku turnira. Mirko i Cvijeće Slatina i Organizatori Orahovica odigrali su dva neizvjesna seta u kojima su za nijansu bili bolji Slatinčani s ukupnih 21:19, 21:19.

Memorijal odbojka na pijesku 1 prva tri mjesta i organizatori

Pokale i nagrade organizatora za najbolje ekipe uručili su roditelji pokojnog Krunoslava Vera i Slavko te orahovački gradonačelnik Saša Rister i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Antun Grabovac. Pobjedničku ekipu činili su Matija Prugovečki, David Rakitinčan, Filip Bubnjić, Borna Rakitinčan te Barbara Jukić. Fair play nagradu dobila je ekipa Peškarija iz Splita.

-Za mene je ovaj turnir iznimno emotivan. Naime, na jednom od ranijih turnira smo, mi ekipa iz Splita se prvi puta prijavili pod nazivom Peškarija i donijeli jedna transparent s nazivom ekipe koji je stajao izvješen na turniru. Tada smo ga zaboravili, ali ga je teta Vera, Krunoslavova majka, spremila i sačuvala do danas i svaki put ga izvjesi na turniru. Hvala tim i svim divnim ljudima iz Orahovice koji nas najtoplije primili i evo, ako Bog da zdravlja i sreće sigurno se vidimo i nagodinu – rekao je sjajan momak iz Splita predstavnik Peškarije Goran Čaljkušić. (www.icv.hr, vg, foto: S. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content