FOTO Mikičić, Vinovrški i Duvnjak za pobjedu Virovitice u pripremnom susretu protiv Slatine

U srijedu, 11. kolovoza na terenu Sportskog centra Vegeška nogometaši trećeligaša Virovitice pobijedili su četvrtoligaša Slatinu rezultatom 3:1.

Obje momčadi nastupile su u nekompletnim sastavima. U domaćim redovima nije bilo Krešimira Tomljanovića, Lea Kirina, Mateja Čička i Marka Djevelekaja, dok gostujući trener Damir Pemper nije mogao računati na Ozrena Vurdelju i Florijana Rupčića.

Prvih tridesetak minuta prošlo je u igri na sredini terena bez izrazitijih prilika. U 35. minuti loptu je “uzeo” nekadašnji igrač Virovitice, a sada slatinski prvotimac, Toni Hudoletnjak te nakon solo prodora svladao domaćeg vratara Antu Šimića. Nekoliko minuta kasnije Dorian Mikičić je odlično ušao s desnog boka te s desetak metara neobranjivo ubacio loptu u gostujuću mrežu. S rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

IMG_1817

U drugom dijelu igralo se potpuno otvoreno i napadački. Domaća obrana uspješno je amortizirala nekoliko gostujućih napada, u prvom redu Filipa Pejakića i Matea Jerešića.
S druge strane ulaskom Roka Horačeka domaći napad je bio sve opasniji. U 60. minuti jedan bočni ubačaj gostujući vratar Robert Bunjevac je kratko odbio, a na pravom mjestu je bio Luka Vinovrški i “otpadak” pospremio u mrežu.

Deset minuta kasnije obrana Slatine je stala misleći da se Vinovrški nalazi u nedozvoljenoj poziciji, koji je loptu ionako samo propustio, a iz drugog plana je utrčao domaći kapetan Luka Duvnjak i postavio konačnih 3:1. Do kraja je dominirala domaća momčad, ali nije došlo do promjene rezultata.

IMG_1853

– Domaća momčad je bila bolja na terenu. Mi smo imali nekoliko prilika, koje nismo uspjeli realizirati, pa smo poraženi nakon efikasnih pobjeda u susretima s Podravcem iz Sopja i Diljem iz Vinkovaca. Iako sam prije sedam dana najavio da ćemo se ovaj tjedan kompletirati, to se još nije dogodilo. Očekujemo dolazak još dva brazilska igrača, koji bi trebali pojačati igračku konkurenciju – najavio je trener Slatine Pemper.

– Opet sam zadovoljan trkačkim dijelom koji su odradili moji igrači. Konačno smo postali efikasni, iako još treba poboljšati realizaciju. Do početka prvenstva i domaće utakmice s Međimurjem više ne planiramo pripremne utakmice. Ostaje nam desetak dana za finalno uigravanje na treninzima – zadovoljan je bio trener Virovitice Krešimir Crvenka.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content