Ove godine obilježit će se 30. obljetnica oslobađanja prigradskog naselja Jasenaš u Domovinskom ratu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Virovitica, Klub „Sokol“ Milanovac zajedno s Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom, ove će godine obilježiti 30. obljetnicu oslobađanja prigradskog naselja Jasenaš, jedne od prvih uspješnih akcija postrojbi ZNG i MUP u Republici Hrvatskoj.

Na sam dan obljetnice, 2. rujna u Centru kulture u Virovitici s početkom u 19 sati održat će se promocija dokumentarnog filma pod nazivom „Prvi okršaj“.

U nedjelju, 5. rujna održat će se i središnja svečanost obljetnice. Tim povodom u 8 sati će u Župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Milanovcu biti održana Sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje, a pola sata poslije odat će se počast i na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Milanovcu.

Nakon toga, u Društvenom domu u Milanovcu s početkom u 9 sati UDVDR-a Klub Sokol Milanovac održati će svoj Izvještajni sabor, a potom u 10 sati svi nazočni uputit će se u naselje Jasenaš gdje će se s početkom u 11 sati ispred Društvenog doma, na Trgu branitelja održati i prigodna svečanost.

Potom će uslijediti druženje u Društvenom domu u Jasenašu, kao i u Društvenom domu u Milanovcu. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content