POČEO 12. FERRAGOSTO JAM Pipsi oduševili publiku prvog dana jednog od najvećih ljetnih glazbenih festivala u Hrvatskoj

Godinu dana stanke je očito bilo previše, previše bez dobre svirke, bez Orahovačkog jezera i prije svega bez jednog i jedinstvenog Ferragosto jama, jednog od najvećih i najjačih ljetnih glazbenih festivala u Hrvatskoj.

Ove godine festival je bitno u drugačijem izdanju, ograničen zbog “nesretnog” koronavirusa, no niti to nije spriječilo velik broj mladih i onih nešto starijih da pohrle na Orahovačko jezero i “napune” ove godine prostor između samo jedne pozornice. Bio je poseban osjećaj ponovno osjetiti ritam dobrih ljudi, zvuk raspoloženja uz obalu prelijepog jezera.

Samir-Ceric-Kovacevic-Canon-EOS-R6-005804-9815_900x600
foto: Samir Cerić Kovačević

Prvog dana nastupili su AJS Nigrutin & Timbe, poznati Jonatan, zatim Z++ te, a zatim je oduševio legendarni i neuništivi Ripper i njegov Pips, Chips & Videoclips. Za ludi kraj prvog dana pobrinuo se Kozmodisko.

Ono što je najvažnije, sve je proteklo u najboljem redu, kao i uvijek bilo je malo gužve na samom ulazu, veliki red za ulaznice, ali organizator Dostava Zvuka uz svoje volontere sve je odradio na odličnoj razini, sve epidemiološke mjere i testiranja su provedena bez poteškoća, a da su svi jedva dočekali ovakav festival pokazala je i atmosfera kako prepunog prostora ispred stagea, tako i oko jezera.

Samir-Ceric-Kovacevic-Canon-EOS-6D-010234-5468_900x600
foto: Samir Cerić Kovačević

-Ferragosto je doista poseban, presretan sam što se u našem gradi ovako nešto događa i svi s kojima sam pričao su oduševljeni bez obzira na sve ove, nazovimo ih, prepreke, koje su nas zadesile zbog koronavirusa – poručio je Orahovčanin Mirko.

Zanimljvo je bilo vidjeti i jedan srednjovječni orahovački bračni par kako se spušta s jezera u mrak prema svom automobilu na parkingu.

Jezero_900x421

-Živo je, mladi se zabavljaju i lijepo je vidjeti da je Orahovica ponovno oživjela. Išli smo malo prošetati oko jezera i zaista smo se oduševili koliko je tu pozitivne vibracije, osmijesi, pjesma i zabava na sve strane – rekli su.

Danas (petak) će jedini glavni stage okupirati Peki Pele, Svemirko, odlični beogradski Repetitor, Dance hard, a zvijezda večeri bit će uvijek posebni Edo Maajka.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content