ROKOVO 2021. Glavna pozornica u nedjelju je prepuštena Indian summer bandu i Zabranjenom pušenju

Trećeg dana obilježavanja ovogodišnjeg Rokova, u nedjelju 15. kolovoza, glavna pozornica u centru grada rezervirana je za virovitički Indian summer band i jedan od najpopularnijih sastava s ovih prostora, Zabranjeno pušenje.

Bosanskohercegovačka skupina osnovana u Sarajevu 1980. godine, u vremenu iz kojeg po mnogima dolazi najbolja glazba, već je od samog starta bila jedna od najznačajnijih pojava na prostoru bivše države. Njihovi koncerti rasprodavali su se u kratkom roku, bili su izuzetno popularni, a ploče koje su izdavali prodavale su se u nekoliko stotina tisuća primjeraka.

Band je nastao kao klasična ”garage” grupa sastavljena od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku 2. gimnaziju i dijelili istu ulicu u kvartu Koševo. Grupa je nekoliko godina žarila i palila sarajevskom klupskom scenom koja je tada bila tek u nastanku, a iz tog ”backgrounda” korjene vuku mnogi, danas već afirmirani bendovi i izvođači.

Ozbiljniji početak rada grupe vezan je uz kultni meeting point mladih glazbenika i umjetnika, podrum, duhovito nazvan “Zaborav“, a u kojem su grupe imale probe i prve nastupe, uglavnom za lokalne fanove.

Tijekom godina sastav se mijenjao, ali njihova popularnost i dalje ne prolazi. Svevremenski Hitovi poput “Zenice bluesa“, “Juga 45“, “Možeš ima’t moje tijelo” te brojnih drugih, i danas pjevaju sve generacije.

Na pozornici u Virovitici ove će se nedjelje pojaviti Davor Sučić, poznatiji pod nazivom “Sejo Sekson“, Robert Boldižar, Toni Lovrić, Branko Trajkov i Dejan Orešković.

Prije nastupa Sarajevskog sastava, publiku će na glavnoj pozornici, od 21:15 sati, “zagrijavati” virovitički akustični Indian summer band.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content