Svečana sjednica Općinskog vijeća: Suhopolje je prva općina u ovom dijelu Hrvatske koja ulaže u poticanje obrtništva i malog poduzetništva

U povodu Dana općine Suhopolje, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen obilježja, u Hrvatskom domu u Suhopolju održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. 

U ulozi domaćina, sve prisutne su pozdravili načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić, među kojima su bili izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, ravnatelji i direktori tvrtki i ustanova te predstavnici udruga s područja općine Suhopolje.

Na početku se svima obratila predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić koja je u pozdravnom govoru istaknula kako je općina Suhopolje mjesto u kojemu svi kao zajednica doprinose gospodarskom, kulturnom i društvenom razvoju malog, ali aktivnog kraja. 

PDC 9827
Foto: K. Toplak

Potom je načelnik općine Siniša Horvat predstavio brojne općinske projekte, one koji su završeni, koji se provode, ali i one koji su u fazi pripreme. Posebno je istaknuo izgradnju brojnih prometnica i nogostupa kojima je povećana sigurnost mještana općine. Naveo je i brojne projekte kojima su obnovljeni ili izgrađeni društveni domovi, dječja igrališta i druga mjesta okupljanja na području općine.

– Velik dio naših sredstava ulažemo u sufinanciranje projekata čiju glavninu troškova pokriva Bruxelles i Zagreb pa tako u provedbi imamo projekt izgradnje novog dječjeg vrtića s jaslicama, izgradnju društvenog doma u Cabuni, rekonstrukciju pristupne ceste i pješačke staze, kao i postavljanje javne rasvjete do Centra za kulturu zdravlja u Cabuni, uređenje i asfaltiranje pješačkih staza u ulicama kralja Zvonimira i Petra Preradovića u Suhopolju, izgradnju Memorijalnog centra u Bukovi – rekao je načelnik Horvat te dodao kako marljivo rade na brojnim drugim projektima koji su u fazi pripreme ili na odobravanju, među kojima je aglomeracija, cesta Suhopolje – Pčelić, spoj Zrinsko-Frankopanska ulica i Ulica Matije Gupca, sportska dvorana pri OŠ Suhopolje, kao i izgradnja polivalentnog centra koji sadrži multifunkcionalnu dvoranu, čitaonicu, urede udruga i prostor Općine.

PDC 9862
Foto: K. Toplak

– Mladima posvećujemo posebnu pažnju od njihovog rođenja, preko završetka studija pa sve do izlaska na tržište rada, ali ujedno i starijim generacijama poklanjamo svoju pozornost kroz niz mjera, kao što su jednokratna naknada za rođenje djeteta, sufinanciranje vrtića, sufinanciramo rad pomoćnika u nastavi, sufinanciramo prijevoz učenika srednjih škola, imamo preko 30 stipendista, a prvi u ovom dijelu Hrvatske ulažemo sredstva u poticanje obrtništva i malog poduzetništva. Jednako tako brinemo za socijalno osjetljive skupine sumještana i umirovljenike – naveo je načelnik Horvat te pohvalio aktivnosti udruga s područja općine s kojima u suradnji organiziraju brojna događanja za sve mještane.

Saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić istaknuo je kako je lijepo slušati o brojnim projektima koji su provedeni ili su u fazi provedbe na području ove općine.

– Čuli smo niz projekata, i velikih i malih, koje je načelnik spomenuo. Što reći nego vam čestitati na svim uspjesima koje ste postigli u proteklom vremenu. Želim vam da i dalje u slozi i zajedništvu radite i stvarate, da budete graditelji ljepšega i boljega života. Otvaraju se silne mogućnosti koje nude Europski fondovi i perspektive koje su pred nama, u zajednici sa Županijom, s našim agencijama i svima nama koji smo u vašoj potpori, budite i dalje u službi vaših mještana i zajednički stvarajte i radite na dobrobit Suhopolja – rekao je Đakić, čestitavši svima Dan općine.

PDC 9881
Foto: K. Toplak

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, župan virovitičko-podravski Igor Andrović čestitao je Dan općine svim Suhopoljčanima te istaknuo kako je to prigoda da se svi prisjete što se u protekloj godini radilo. 

– Ponosan sam na vrijedne i radišne ljude u općini Suhopolju. Svi projekti koje je nabrojao načelnik Horvat, ukazuju upravo na to, pokazuju kako se razvijaju svi društveni i gospodarski segmenti, koji nude bolji život žiteljima općine Suhopolje. I Virovitičko-podravska županija je dala jedan mali obol u svemu tome. Ove godine je zaživio Dvorac Janković u Suhopolju, koji radim punim kapacitetom i postaje središte društvenog života. U budućnosti će u Cabuni biti Centar za kulturu zdravlja, a i jedan dio sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška II., gradi se upravo na području općine Suhopolje. Županija kao osnivač zdravstvenih i obrazovnih institucija samo u posljednjih godinu dana ulagala je značajna sredstva za bolje uvjete školovanja u OŠ Suhopolje, kao i ambulantu u Suhopolju. Pred nama su nove mogućnosti. Jedan operativni program je iza nas, ulazimo u novi 2021. – 2027., a tu je i Mehanizam za oporavak i otpornost za što i Virovitičko-podravska županija, kao i Općina Suhopolje ima spremne projekte, a među njima najznačajniji je brza cesta od Zagreba do Virovitice koja je žila kucavica daljnjeg razvoja gospodarstva Virovitičko-podravske županije. U svemu tome i Virovitičko-podravska županija, kao i Općina Suhopolje, ima punu podršku Vlade RH i predsjednika Andreja Plenkovića, resornih ministarstva i ministara, naših saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković. Mi kao županija stojimo na raspolaganju, kako općini Suhopolje, tako i svim ostalim općinama i gradovima diljem naše županije. Jedino tako, sinergijom zajedništva možemo dalje k dodatnom razvoju svake općine i grada, a time i Virovitičko-podravske županije – rekao je župan Andrović.

PDC 9891
Foto: K. Toplak

Cijelu svečanost svojim izvedbama upotpunio je suhopoljski Vokalni ansambl Contesse.

(www.icv.hr, ml, kt; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content