Tradicionalnom manifestacijom “Stara jela za novo doba” u nedjelju, 8. kolovoza obilježava se Dan sv. Lovre u Crkvarima

Kulturno-umjetničko društvo “Crkvari”, Mjesni odbor i Dobrovoljno vatrogasno društvo Crkvari, organizator su tradicionalnog obilježavanja Dana svog Mjesnog zaštitnika svetog Lovre te Dana Mjesnog odbora.

Obilježavanje će biti održano u nedjelju, 8. kolovoza ispred Mjesnog doma u Crkvarima, uz također tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Stara jela za novo doba”. Program započinje u 17 sati pripremom i kuhanjem starih jela, u 18 su na rasporedu sportska natjecanja poput potezanja užeta i drugih starih igra za djecu i odrasle, u 19:30 kreće kulturno-umjetnički program uz nastup tri KUD-a i to “Izvor” iz Donje Motičine, Čačinci i domaćin Crkvari, a u 20 sati bit će kušanje starih jela te zajednička večera. Od 21 sat sve nazočne zabavljat će Tamburaški sastav Straviana iz Našica.

– Manifestacija “Stara jela za novo doba” je tradicionalna, a osnovni joj je cilj oteti iz zaborava stara jela iz bakine kuhinje te kroz pučke pjesme i folklorne koreografije prezentirati tradicijsku baštinu našeg okruženja. Sportski program obogaćen je starinskim igrama poput potezanja konopa, a cilj mu je podsjetiti na igre koje su popunjavale vrijeme u neka stara vremena. Naravno, ovo je i proslava Dana našeg zaštitnika svetog Lovre i Dana Mjesnog odbora i pozivamo sve koji vole dobru kuhinju, sport, kulturnu baštinu i na kraju pravu slavonsku zabavu dan nam se pridruže ispred Mjesnog doma u Crkvarima – rekao je predsjednik KUD-a Crkvari Ivica Podboj.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content