2. ŽNL ISTOK Dinamo zabio devet, a Munja osam komada: Najneizvjesnija utakmica odigrana u Miljevcima, a “najgrublja” u Novoj Šarovki

Subotnjim susretom između Standarda i DOŠK-a u Novoj Šarovki, započela je nova sezona na terenima županijskih drugoligaša u skupini Istok.

Iako u gostima, momčad iz Dolaca bila je “papirnati” favorit s obzirom na treću poziciju iz prošle sezone i dvije visoke pobjede u prva dva kola Županijskog kupa, ali domaća momčad, koja je prošle sezone zauzela šesto mjesto, a ispala prije dva tjedna u 1. kolu kupa protiv Grabića, iznenadila je Dolčane i slavila s minimalnih 1:0. Junak domaćih bio je Ivan Marinković svojim pogotkom u 44. minuti susreta. Bila je ovo i “najgrublja” utakmica prvog kola. Gledatelji su vidjeli čak sedam žutih (tri u domaćim i četiri u gostujućim redovima) i jedan crveni karton, kojeg je zaradio gostujući igrač Antun Šarić zbog, kako stoji u zapisniku, sprječavanja domaćeg igrača u izglednoj situaciji.

Preostale utakmice odigrane su jučer (nedjelja), a najveću pobjedu kola ostvario je Dinamo iz Josipova. Josipovčani su prvo ugostili Krčevinu iz Čađavačkog Luga, a zatim ju ispratili s devet komada u mreži vratara Antonija Kovača. Konačan rezultat bio je 9:0. Četiri pogotka za domaće upisao je Milenko Beneš, dva je pridodao Dejan Mioljević, a jednom su se u listu strijelaca upisali Dario Sopjanac, Željko Lukanić i Vedran Gabud.

Sličan scenarij paralelno se odvijao u Velikom Rastovcu, gdje je domaća Munja ugostila Mladost iz Bakića i “munjevito” pokazala gostima tko je “gazda” na terenu. U visokoj 8:0 pobjedi vidjeli smo i dva hat-tricka, a postigli su ih Ante Rosan (37′, 43′, 64′)  i Josip Vida (70′, 73′, 80′). Gostujuću mrežu u 8. je minuti načeo Danijel Bosak, a “točku na i” u 84. minuti stavio je Zvonimir Mesinger.

Zrinski je u Novoj Bukovici ugostio Ćeralije, inače povratnika u društvo županijskih drugoligaša i na kraju slavio rezultatom 3:1. Nakon samo petnaest minuta igre već je bilo 2:0. Prvi pogodak za domaće postigao je Darijo Teodorović u 11. minuti, a drugi Antonio Prpić četiri minute kasnije. Gosti smanjuju krajem prvog dijela pogotkom Tomislava Tunića (40′). Desetak minuta prije kraja susreta konačnih 3:1 postavlja Mladen Banović.

Posljednja utakmica odigrana je u Miljevcima, gdje je čađavačka Mladost bila domaćin momčadi iz Grabića. Mladostaši, nakon ispadanja iz 1. ŽNL, pobjednički su krenuli u nove drugoligaške izazove. Bila je to ujedno i najneizvjesnija utakmica prvog kola. Mreže su mirovale do 89. minute, a kada se činilo da će momčadi podijeliti bodove, ukazala se domaća “desetka” Dario Car i svojim pogotkom riješio pitanje pobjednika za minimalnih, ali “slatkih” 1:0 i vrijedna tri boda na “otvaranju”.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content