Koronavirus u VPŽ: U posljednja 24 sata 34 nova slučaja, jedna osoba preminula

Ne smiruje se situacija s koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije. Od 134 testiranih, kod njih 34 je detektiran virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Najviše, njih 16, dolazi s područja grada Virovitice. U Pitomači ih je četvero, Slatini troje, a općine Špišić Bukovica, Suhopolje i Nova Bukovica bilježe po dvije pozitivne osobe. Po jednog novozaraženog bilježe Lukač, Sopje, Gradina i Mikleuš, dok kod jednog pozitivnog nije navedeno područje s kojeg dolazi.

Jedna muška osoba s područja Virovitičko-podravske županije, 1944. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 16 COVID-19 pacijenata od čega su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta s našeg područja, oboje na respiratoru. Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 5.357 osoba. Nažalost, 149 ljudi je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content