Projekt “Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača” predstavljen na Psihošpanciru u Varaždinu

blank

U subotu, 11. rujna u Varaždinu je održan Psihošpancir, manifestacija posvećena psihologiji i svojevrsni jedinstveni festival psihologije u Hrvatskoj. Specifičnost Psihošpancira je u tome što je, osim za stručnjake, otvoren i za javnost i sve zainteresirane građane.

Na ovaj se način populariziraju stručna i znanstvena dostignuća te je to stoga bila i odlična prigoda da se publika i izvan naše županije upozna s preventivnim aktivnostima koje se provode u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na ovome je skupu aktivno sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije koji je podijelio iskustvo u provedbi preventivnog projekta “Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača” koji je tijekom 2020. godine uspješno proveden u Virovitičko-podravskoj županiji.

Profesor Brlas bio je voditelj ovog projekta te je sudionike upoznao s aktivnostima i učincima ove uspješno provedene preventivne aktivnosti u VPŽ.

(www.icv.hr, sb)