Svjetsko srebro za frankovku Poljoprivrednog poduzeća Orahovica na ocjenjivanju vina “Mundus Vini 2021. summer tasting”

Na ocjenjivanju vina “Mundus Vini 2021. summer tasting”, dvije Frankovke iz Vinarije Orahovica (PP Orahovice) osvojile su srebrne medalje. Mundus Vini je najveće njemačko i jedno od najvećih svjetskih ocjenjivanja vina.

Martin Albus Frankovka iz berbe 2017., srebro s Decantera, gdje je dobila impresivnih 90 bodova, potvrdila je i na ovom natjecanju. Žiri je kod ocjenjivanja Martin Albus Frankovke posebno istaknuo kompleksnost i eleganciju te istaknuo arome crvenog bobičastog voća, kakaa, dima i začinskih aroma.

Frankovka vrhunska Orahovica 2018., koja je već godinama najbolje ocijenjena Frankovka iz Hrvatske, što potvrđuju prošlogodišnje srebro i ovogodišnja bronca Decantera, ponovno je potvrdila kvalitetu srebrom s natjecanja Mundus Vini. Kod Frankovke Orahovica, žiri je istaknuo puno tijelo i potencijal dozrijevanja, a od aromatskog profila istaknuti su trešnja, začinske arome i crni čaj.

Vinarija Orahovica jedna je od rijetkih vinarija u Slavoniji koja ulaže golem trud u revitalizaciji Frankovke, sorte koja je u srednjoj Europi izrazito cijenjena pod nazivima Blaufrankisch tj. Lemberger i čije maloprodajne cijene učestalo premašuju 20 EUR-a po boci, dok u Hrvatskoj teško dostiže svoj puni potencijal. Orahovica je dokazala da vina od sorte frankovka mogu biti kompleksna, punog tijela i istovremeno elegantna. (PP Orahovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content