2. ŽNL ZAPAD Lukač 05 nakon okršaja s Dravom više nije stopostotan, Dinamo golovima Rajnovića i Blažekovića slavio u derbiju za treće mjesto

Na terenima županijskih drugoligaša u skupini Zapad proteklog su vikenda odigrani zanimljivi susreti šestog kola.

Nakon uvjerljive pobjede u derbiju na gostovanju u Špišić Bukovici, igrači vodećeg Lukača 05 domaći susret s Dravom iz Terezinog Polja shvatili su ‘olako’ i na kraju ostali bez ‘planirane’ pobjede. Gosti su veći dio utakmice odigrali s deset igrača. Susret su počeli s igračem manje i tako je bilo do 35. minute, kada je u igru ušao jedanaesti igrač Sandi Plužarić, ali je u 70. minuti teren morao napustiti igrač Drave Matej Tkalčec, zbog drugog žutog kartona. Domaći nogometaši nisu uspjeli materijalizirati igrača više, igrali su ‘anemično’, bez ozbiljnijih prigoda za pogodak. Na kraju su hrabri gosti skoro kaznili takvu igru, ali nisu uspjeli realizirati jedinu pravu prigodu. Konačan rezultat 0:0, svakome po bod.

U derbiju za treće mjesto na tablici Mladost iz Vukosavljevice povela je na gostovanju u Kapeli Dvoru pogotkom Ivice Jurića u 30. minuti susreta. Izjednačio je Stjepan Rajnović osam minuta kasnije. Pobjedu Dinamu donio je efektnim zgoditkom Kristijan Blažeković u 70. minuti.

IMG_8755

Bilogora 1947. na svom je terenu u Špišić Bukovici s 5:2 pobijedila Kladare. Svih pet pogodaka za domaću momčad postigao je Siniša Vlaisavljević, dok su strijelci za goste bili Mihael Špiranec i Borna Markovinović.

Croatia iz Grabrovnice je i bez jednog od svojih ‘najjačih’ igrača Samuela Spudića došla do tri boda pobjedom u Svetom Đurađu konačnim rezultatom 2:0. Oba zgoditka su postignuta u prvom dijelu utakmice. Strijelci su bili Mario Barčan i Matija Pavić. ‘Opsada’ gostujućih vrata u posljednjih dvadesetak minuta nije ‘urodila plodom’ i Sveti Đurađ drugu utakmicu zaredom ne uspjeva postići pogodak. Zbog teške ozljede teren je morao napustiti domaći igrač Nikola Pecolaj.

Milanovački Sokol je poveo u gostujućem susretu s Podravcem iz Dinjevca pogotkom Ivana Biondića iz kaznenog udarca, međutim, ‘domaća’ momčad na kraju dolazi do uvjerljive pobjede rezultatom 6:2. Dva pogotka za Dinjevčane postigao je Antonio Erhatić, a po jednom su gostujuću mrežu pogodili Dominik Presečan, Ivan Rastovski, David Blatarić i Hrvoje Čoklo. I drugi pogodak za goste postigao je Ivan Biondić, ovog puta iz igre.

Vodeći Lukač 05 sada ima samo bod prednosti (16) ispred aktualnog prvaka Bilogore 1947. koja ima 15 bodova. ‘U stopu’ ih prate Dinamo i Croatia s dvanaest te Podravec i Mladost s devet bodova. U relativno sigurnoj zoni je Drava, koja ima sedam boodva, dok su osme Kladare do sada osvojile samo tri boda. Sokol i Sveti Đurađ i dalje čvrsto drže začelje tablice, osvojili su u šest odigranih susreta samo jedan bod i to u međusobnom srazu 4. kola.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content