3. HNL SJEVER Nogometaši Virovitice nesretno na svom terenu ostali bez bodova

U 10. kolu 3. hrvatske lige Sjever nogometaši Virovitice, nakon velike borbe, na svom terenu sportskog centra Vegeška, ostali su bez bodova. Izgubili su od favoriziranog Radnika iz Križevaca 3:2. Zbog bolesti i kartona domaći trener Krešimir Crvenka na klupi je, uz pričuvnog vratara Lea Kirina, imao na raspolaganju samo tri igrača.

Međutim, domaća momčad u susret je ušla agresivno i odlučno. Takva igra donijela je rezultat već u šestoj minuti, kada je nakon bočnog ubačaja Davor Sinjaković savladao iskusnog gostujućeg čuvara mreže Miroslava Koprića. U 12. i 15. minuti domaći mladi napadač Fran Prister u izglednim prilikama propustio je riješiti pitanje pobjednika.

U 18. minuti malo je nedostajalo, da gostujuća obrana svlada svog vratara nepotrebnim vraćanjem lopte. Kazna za propuštene domaće prilike stigla je u 20. minuti, kada je gostujući prvi napadač Marko Nikolić iskoristio opravdano dosuđeni kazneni udarac i poravnao na 1:1. Domaći vratar Krešimir Tomljanović “bio je na lopti”, ali nije uspio obraniti precizni udarac Nikolića.

IMG_9973-Custom

Nakon pola sata igre Antonio Ognjenović se probio u gostujući kazneni prostor, gdje je bio nepropisno zaustavljen, ali je sudac Karlo Klobučarić samo odmahnuo rukom, što je izazvalo gnjev domaćih igrača i navijača. Dvije minute kasnije ponovno prekršaj u gostujućem kaznenom prostoru, ovog puta na Franu Pristeru. Sada je sudac Klobučarić pokazao na bijelu točku s koje je Nikola Suvajac bio precizan za 2:1. I dalje se igra otvoreno, što gosti iz Križevaca koriste u 39. minuti, kada su iz brze kontre drugim zgoditkom Marka Nikolića poravnali na 2:2. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Nakon 13. minuta igre u drugom dijelu gosti su ostali s deset igrača na terenu. U samo tri minute Virovitičan Ronaldo Rengel u redovima Radnika nepotrebno je zaradio dva žuta kartona, zbog čega je morao ranije pod tuš. Tog drugog žutog kartona ne bi bilo, da nije bilo intervencije domaćih službenih osoba. U nastavku je intenzitet igre pao, nije bilo puno prilika za zgoditke. Gosti su u posljednjih 15 minuta krenuli na “sve ili ništa”, s ciljem da se zadrže na drugoj poziciji na tablici.

U 85. minuti domaći napadač Nikola Suvajac propustio je priliku za domaću pobjedu. Povratnu loptu, uputio je preko gostujućih vrata. Dvije minute prije kraja u domaćem šesnaestercu, u pokušaju izvođenja atraktivnog udarca škaricama, gostujući napadač završio je na travi, a mladi sudac Klobučarić je brže–bolje pokazao na bijelu točku. Pričuvni igrač Radnika Hrvoje Mladen iskoristio je ponuđeno i pogodio za 3:2. Tri boda putuju u Križevce, a kod domaće momčadi ostao je gorak okus u ustima, zbog nekoliko diskutabilnih sudačkih odluka, koje su riješile pitanje pobjednika.

Virovitica – Radnik Križevci 2:3

Najbolji u virovitičkim redovima: Fran Prister

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content