4. LIGA BJ-KC-VT Krase ga brzina i tehnika, a ‘jedan na jedan’ ističe kao svoje najjače oružje: Marko Matančić optimističan pred gostovanje u Garešnici

Ovog vikenda, utakmicama šestog kola, nastavlja se natjecanje u 4. ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Nogometaši Pitomače na ‘krilima’ sjajnih rezultata i odlične forme putuju u Garešnicu, gdje ih čeka domaći Garić.

Pitomačani ne ‘skrivaju’ velike ovosezonske ambicije, ali, kako voli reći trener Ivan Presečan, idu korak po korak, utakmicu po utakmicu… Šesto kolo donosi im nimalo lak zadatak. Obje momčadi skupile su dosad dvanaest bodova (četiri pobjede i jedan poraz), ali ‘momci’ s Gmanja imaju puno bolji omjer postignutih i primljenih pogodaka (+15) i nalaze se na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Tehničara iz Cvetkovca.

-Garić je odlična ekipa koja igra zajedno već nekoliko godina. Očekujem tvrdu utakmicu, ali nadam se povratku kući s nova tri boda – optimističan je uoči susreta krilni napadač Pitomače, Marko Matančić.

Matančić (24) je u redove Presečanove momčadi stigao ovog ljeta i odlično se uklopio u momčad, a već u prvim susretima pokazao je da se radi o klasnom igraču i velikom pojačanju.

-Ovdje mi je super, dečki su me fenomenalno prihvatili, atmosfera je odlična, a treninzi u odnosu na Mladost iz koje sam došao puno ozbiljniji, naravno u skladu s visokim ambicijama kluba – dodaje Matančić.

U odličnoj je formi, proteklog je vikenda postigao pogodak i prometnuo se u prvo ime susreta protiv legradskog Graničara, a samo četiri dana ranije, u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa u nekoliko je navrata tijekom prvog dijela radio “dar – mar” u obrani Riječana i zamalo zatresao mrežu vratara Zlomislića.

-Od susreta s Rijekom dobio sam još više samopouzdanja, puno mi je značila ta utakmica. Dečki su puno spremniji od nas i to je posebno došlo do izražaja u drugom dijelu, ali sve u svemu, ovo je za sve nas bilo jedno veliko iskustvo – osvrnuo se kratko na utakmicu Hrvatskog kupa.

Matančića krase brzina i tehnika, a na pitanje što ističe kao svoje najjače oružje, kroz smijeh je rekao “situacija jedan na jedan”.

– Želim napredovati iz utakmice u utakmicu i imam velike ambicije, ali misli su mi trenutno samo na Pitomači – kratko i jasno, zaključio je.

U redovima obje momčadi nema kažnjenih igrača i svi bi trebali biti na raspolaganju svojim trenerima za okršaj šestog ligaškog kola, u kojem će pravdu dijeliti Mihael Andrić  s pomoćnicima Ivanom Zobundžijom i Markom Punčecom. Delegat je Antun Grabovac.

4. liga BJ-KC-VT, 6. kolo – subota, 1. listopada u 16 sati

Čazma – Tehničar Cvetkovec
Suhopolje – Borac Imbriovec
Graničar Legrad – Slatina
Garić Garešnica – Pitomača

4. liga BJ-KC-VT, 6. kolo – nedjelja, 2. listopada u 16 sati

Graničar Bušetina – Bilogora 91′ Grubišno Polje
Ferdinandovac – Graničar Đurđevac
Dinamo Predavac – Mladost Kloštar Podravski

Tablica

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content