Čaroban Tjedan bajki preselio je i u središte grada Našica: Vile čitalice i knjiški kralj zanimljivim bajkama oduševili su malene vrtićarce

Čaroban Tjedan bajki preselio je i u središte grada Našica. Vile čitalice i knjiški kralj zanimljivim bajkama oduševili su malene vrtićance. Riječ je o Tjednu bajki u Osnovnoj školi kralja Tomislava koji se održava već četvrtu godinu za redom, a glavna odgovorna za kreativno približavanje čitanja učenicima je Ivana Ostrički, stručna suradnica i knjižničarka:

– Dugo smo razmišljali o jednom projektu u školi koji bi povezao razvijanje čitalačke pismenosti s bajkama. Primijetili smo da su učenici koji se upisuju u prvi razred sve manje upoznati sa bajkama. Uz to sve više bilježimo i čitalačke probleme. Sve to bilo nam je inspiracija da pokrenemo jedan kreativni projekt u kojem bismo kroz zabavan i djeci zanimljiv način poticali razvijanje čitanja– rekla je Ostrički.

Vrtićanicma su u središtu Našica bajke čitali učitelji i učenici osnovne škole što je oduševilo mališane.

– Drago nam je da surađujemo sa Osnovnom školom kralja Tomislava na Tjednu bajki. Pandemija nas je ograničila u dosta planiranih aktivnosti, no drago nam je da smo održali ovu čitaonicu na otvorenom. Zahvaljujem se svim kolegicama, učiteljicama te svoj djeci koja su tako lijepo i emotivno prezentirala svaku bajku– rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Snježana Kanđera.

Bajak je uvijek bajka pa ju tako niti magla u središtu našica nije zaustavila. 

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content