FOTO Slatina odigrala ‘muški’ i ‘pokazala zube’: Florijan Rupčić s dva pogotka u derbiju ‘presudio’ Pitomači

Iza nas je još jedan županijski derbi u sklopu natjecanja 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, ali, za razliku od prethodnih, barem kada govorimo o onima odigranim na nogometnom igralištu u Pitomači, bio je drugačiji, neizvjesniji i slavila je na kraju momčad koja nije bila ‘papirnati’ favorit.

Pitomača je na svom Gmanju u odličnoj atmosferi nakon rekordne pobjede od 9:1 protiv Graničar Bušetine ugostila Slatinu. U najavi susreta rekli smo da momčad gostujućeg trenera Damira Pempera ove sezone igra dobar nogomet, ima ‘glavu i rep’ i na ovaj županijski derbi, kako je i on sam rekao, dolazi uzeti bodove, ili, barem bod. Na kraju, uzela je sva tri. Domaćin se nije uspio ‘revanširati’ za poraz u posljednjoj službenoj međusobnoj utakmici odigranoj prošle sezone na stadionu Antuna Tone Butorca, kada je Slatina slavila s 5:3.

Prva ozbiljnija prigoda na utakmici pripala je Slatinčanima u 10. minuti kad je Mateo Jerešić nesebično probao ‘uposliti’ Matiju Bubaša, ali, u ovoj situaciji, bolje rješenje definitivno bi bio direktan udarac na domaća vrata.

IMG 6783

Sedam minuta kasnije ponovno prijeti Slatina, ovog puta iz slobodnog udarca. Da Hrvoje Zdelar nije bio fokusiran, lopta bi vjerojatno ‘odsjela’ ispod same grede. Slatinčani su bili ‘agresivniji’, konkretniji i to im se isplatilo u 21. minuti susreta. Jerešić se ponovno odlučio za asistenciju, koja je ovog puta ‘urodila plodom’. Florijan Rupčić matirao je Zdelara bez većih problema i postigao svoj peti ovosezonski pogodak. Erupcija veselja na gostujućoj klupi…

Domaći su u prvih tridesetak minuta uglavnom pokušavali na sredini terena, pravih prilika i završnice jednostavno nije bilo. U 33. minuti Presečanova momčad stvorila je prvu ozbiljniju prigodu, koja je umalo završila izjednačenjem. Nakon odličnog ubačaja Ivana Begovića najviši u skoku bio je domaći kapetan Matija Miloš, ali njegov pokušaj odlazi ravno u ruke gostujućeg vratara Roberta Bunjevca, koji je danas bio smiren i gotovo u svakoj situaciji pravovremeno reagirao.

U 38. minuti ponovno prijete gosti. Danas razigrani Denis Hodak stigao je prvi do lopte na sredini terena nakon situacije koju je ranije ‘očistio’ gostujući kapetan Ozren Vurdelja, probio po boku i ubacio za Rupčića, ali ovog puta strijelac prvog pogotka šalje loptu visoko iznad domaćih vrata.

MG 6648

Samo dvije minute kasnije odlična prilika u kojoj je Pitomača mogla do poravnanja. Yuri Nicolas Silva Nascimento, Brazilac u redovima Slatine izgubio je nakon ‘petljanja’ jednu loptu na domaćoj polovici terena, ‘sijevnula’ je kontra u kojoj je najbrži bio Marko Matančić, ali njegov ubačaj pred vrata Bunjevca nije najbolje ‘zahvatio’ Dino Milinović, šesterostruki strijelac iz prošlog kola i na kraju od svega – ništa.

I onda, kad se očekivao posljednji zvižduk glavnog suca Siniše Ličinića za kraj prvog dijela, ‘sijevnula’ je nova slatinska kontra, ponovno je odličnu loptu u domaći kazneni prostor poslao Jerešić, ali pokušaj Nascimenta završava u domaćem ‘bloku’. Na predah se otišlo s minimalnom gostujućom prednosti.

Sam početak nastavka donio je poravnanje rezultata. Presečan je očito u svlačionici ‘razbudio’ svoje nogometaše, koji su brzom kontrom uspjeli vratiti utakmicu u egal. Klasičan proboj Karla Jakupeca, ubačaj za Milinovića koji šalje loptu u ‘blok’, ali drugi pokušaj iz odbijanca bio je neukrotiv i Matej Babić postiže pogodak za veliko slavlje na domaćim tribinama.

IMG_6831

Samo tri minute kasnije Milinović sjajno ‘petom’ odlaže Jakupecu, a ovaj ‘nišani’ lijevi donji kut vratara Bunjevca, koji svoja vrata spašava krajnjim naporima i odličnom intervencijom. Kad se činilo da bi Pitomača mogla do preokreta, uslijedila je još jedna kontra Slatinčana – ‘hladan tuš’ za domaće navijače. Bubaš odlično ‘gura’ Rupčića u situaciju ‘jedan na jedan’, a ovaj u maniri rasnih strijelaca smireno poentira za novu prednost Pemperove momčadi.

Do četvrte minute sudačke nadoknade igralo se ‘agresivno’, igra je bila ‘rastrgana’, a pravih prilika gotovo da i nije bilo. ‘Tenzije’ su rasle, a nekoliko ‘sumnjivih’ odluka donio je glavni sudac Ličinić, između ostalih i onu kod posljednjeg pogotka na ovoj utakmici. Igrala se posljednja minuta, Zdelar je istrčao s vrata, a u trenutku dodavanja na njemu je napravljen očigledan prekršaj, međutim, Ličinić se nije oglasio i brazilski napadač Nascimento uputio se prema domaćim vratima i smireno ‘smjestio’ loptu u praznu mrežu za konačnih 3:1 Slatine. Ta je situacija u potpunosti ‘razbjesnila’ domaće navijače.

Sve u svemu, za gledatelje je ovo bila vrlo zanimljiva utakmica. Bodovi zasluženo putuju u Slatinu, koja se, nakon domaćeg ‘posrtaja’ protiv Garića vratila pobjedničkim navikama.

IMG_6818

-Danas smo odigrali jako dobru utakmicu, pametno smo odigrali, zabili dva pogotka u pravom trenutku i moram biti zadovoljan. Odigrali smo i dobro u obrambenom dijelu, pozicionirali se kako treba i čekali svoje prilike iz kontre. Velike čestitke na pobjedi mojim igračima, ali i nogometašima Pitomače. Vidi se da je to dobra ekipa, ganjali su taj rezultat, ali to je tako u nogometu iako, bez obzira na stalni pritisak, stvorili su uz jedan pogodak premali broj ozbiljnih šansi. Čestitke i jednoj i drugoj momčadi, ali mislim da smo zasluženo slavili – rekao je gostujući trener Pemper.

Presečan je nakon današnje utakmice bio vrlo ‘kratak’ i čestitao Slatini na zasluženoj pobjedi.

-Ljut sam prije svega zbog naše igre, danas nismo bili oni pravi. Pojedine sudačke odluke ne želim komentirati. Čestitam gostujućim igračima i treneru na igri, dečki su zasluženo dobili ovu utakmicu – rekao je Presečan.

IMG_6816

Matej Kupres odradio je ‘lavovski’ posao na sredini terena, ali titula igrača utakmice ide dvostrukom strijelcu Rupčiću.

-Moram pohvaliti cijelu ekipu još jednom, svi su igrali kao jedan, ali Rupčić je s dva pogotka riješio susret i mislim da je bez ikakve dileme zaslužio epitet igrača utakmice – zaključio je Pemper.

Pitomača – Slatina 1:3
Igrač utakmice: Florijan Rupčić

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content