Koronavirus u VPŽ: 27 novih slučajeva, jedna ženska osoba preminula

Novih 27 pozitivnih na virus SARS-CoV-2 bilježi područje Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata. Testirano je 113 osoba, a od 27 novozaraženih, najviše ih dolazi s područja Virovitice (10), a potom slijede – Pitomača (6), Gradina (2), Lukač (2), Suhopolje (2), Slatina (2). Špišić Bukovica i Nova Bukovica bilježe po jednog novozaraženog, dok za jednu pozitivnu osobu na virus SARS-CoV-2 nije navedeno s kojeg područja dolazi.

Nažalost, jedna ženska osoba, 1940. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19 te brojnih komorbiditeta. Ona je 154. žrtva koronaviorusa s područja Virovitičko-podravske županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 16 COVID-19 pacijenata od čega su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek je petero pacijenta s našeg područja, od čega ih je četvero na respiratoru.

Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 5.638 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content